Hamis a Roma Sajtóközpont által elterjesztett információ...

Hamis a Roma Sajtóközpont által elterjesztett információ: a Dabas-szőlői civilek és a helyi Jobbik ma 19.00 órakor megtartják a meghirdetett demonstrációt, amit szabályosan bejelentettek és a rendőrség tudomásul vett - tájékoztatták lapunkat a szervezők. 

A rendezvényre a település központjában, a Kinizsi utcában kerül sor.
A közlemény szerint a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület megegyezett a helyi cigányokkal, hogy "békés úton rendezik" a kialakult helyzetet. Ezzel szemben csupán annyi történt, hogy egy helyi cigány vezető felhívta az egyik közeli településen élő egyik polgárőrt, aki jelezte: a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület nem vesz részt a demonstráción. A Jobbikkal, valamint a helyi civilekkel, akik a megmozdulást szervezték, senki sem egyeztetett.
A Jobbik helyi szervezete a Pest megyei vezetőség tudtával és jóváhagyásával csatlakozott a demonstrálókhoz, erősítette meg Pribék József, a Jobbik helyi elnöke.

Nem igaz, hogy "békés kis falu"
Dutka Iván, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület táborfalvai szervezetének vezetője az nyilatkozta: "A rend híve vagyok, ez egy nyugodt kis falu, és szeretném, ha a jövőben is az maradna."
A helyi lakosok gyakorlatilag torkig vannak az ehhez hasonló kijelentésekkel, hiszen eddig is mindennaposak voltak a terménylopások, betörések, melyeket a lakók már be sem jelentettek a rendőrségnek. A tegnap lezajlott tombolás, melyben hárman megsérültek itt is pontosan rávilágított arra, hogy komoly problémák vannak a helyi cigányság egy részével - ismerve a rendőrség tehetetlenségét és passzivitását - gyakran már be sem jelentettek - mondta el a barikad.hu-nak Csanádi Gábor, a Jobbik Pest megyei önkormányzati képviselője.

Mint ismeretes, két tucatnyi cigány tegnap délután vascsövekkel, szamurájkardokkal felfegyverkezve szétverte a helyi kocsmát. Az ügy előzménye is éppen egy lopás volt, ami miatt két cigányt kitiltottak a sörözőből. Ők tértek vissza társaikkal elégtételt venni.

Egy békés ki falu látványába - normális esetben - semmiképpen nem illik bele egy ilyen cselekmény. A liberális jogvédők állandó siránkozásával ellentétben a történtek a lakosság nagy részében valóban komoly riadalmat keltettek. A rendőrség nyolc embert állított elő felfegyverkezve, csoportosan előállított garázdaság miatt - emlékeztett a politikus.
forrás: barikad.hu