Bekapatott Dabasi Cindiánok!

Ma este 19 órakor demonstrációt szerveznek Dabas-Szőlő központjában, a Kinizsi utcában. A civil lakosság a közbiztonság katasztrofális helyzetére szeretné felhívni a figyelmet.

Amint arról beszámoltunk, a demonstráció apropóját a tegnap esti Dabas-Szőlőn történt verekedés adta. Egy Dabas-Szőlőkben lévő sörözőben ittas cigányok fenyegetőztek, majd mikor elküldte őket a személyzet, akkor megfenyegették őket, hogy visszajönnek többen és szétverik a helyiséget. Egy nagyobb cigány társaság ellopta a söröző pultosának barátjától a pénztárcáját és a kocsikulcsát. Ekkor a társaság tagjait kitiltották a sörözőből.

Tegnap a kora délutáni órákban a társaságból több fiatal cigány megjelent ittasan, azonban őket nem szolgálták ki, közölték velük, hogy ki vannak tiltva. A férfiak ekkor megfenyegették a söröző személyzetét, hogy ennek lesz folytatása, visszajönnek többen és szétverik a helyiséget.Ekkor kérték a Szebb Jövőért Polgárőrség tagjainak segítségét.

Kiérkezésükkor már nem tartózkodtak a helyszínen a cigányok, így nem tudtak intézkedni, ez a rendőrség hatásköre. A pultos hölgy megköszönte a segítségüket, megkínálta őket kávéval és üdítővel. A polgárőrök a szórakozóhely hátsó részén lévő kerthelyiségbe mentek az italokkal. Körülbelül 3-4 percet múlva hallották, hogy a sörözőből kiabálás és dulakodás zaja hallatszik. Elindultak a helyiségbe ahol látták, hogy a berendezési tárgyak a földön hevernek összetörve és 10-12 fő cigány férfi botokkal, baseball-ütőkkel és egy szamurájkarddal a helyiségben lévő vendégeket üti.

Amikor észrevették a polgárőröket akkor többen rájuk rontottak, botokkal ütni kezdtek őket. Sikerült a vendégek segítségével pár perces küzdelmet követően kiszorítani őket, azonban ekkor megpróbálták rájuk zárni a kocsma vasrácsát. Ezt meg tudták akadályozni, kirúgták az ajtót, kimentek, ahol ismét rájuk rontottak.

A dulakodás során az egyik polgárőr a fején szenvedett vérző sérülést. Két vendég sérült, az egyikük belső combját szúrta át a cigányok által ráhajított, széttört fa szék darabja. A másik vendég a fején sérült. A támadók három kocsival voltak, erősen ittas állapotban, számukra láthatóan mindegy volt, hogy kit ütnek. Az egyik jármű kulcsát sikerült kivenni a kocsiból, de a dulakodás során egy megijedt civiltől visszaszerezték a cigányok. Elmenekültek a helyszínről, de kijelentették, hogy még többen visszajönnek és mindegyiküket legyilkolják(!).

A rendőrség és a mentők értesítve lettek. A rendőrség nagy erőket mozgósított. A helyiségben két videokamera vette és rögzítette a történteket. A fején sérült polgárőrt a mentő elszállította kivizsgálásra, sérülése nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülés. A tanúnkénti kihallgatásuk megtörtént, az elkövetők közül több személyt megneveztek. A rendőrség a Készenléti Rendőrség segítségével 8 személyt elfogott és előállított Ceglédre. Ellenük felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság miatt indult eljárás.
forrás: barikad.hu