Óriási balhé Dabason - „Hagyományőrző” cigányok szétvertek egy kocsmát, többen megsérültek

Szétvertek egy dabasi kocsmát a cigányok vasárnap, miután előző nap a kocsmáros pénztárcáját eltulajdonították és a kocsmából kitiltották őket.

Szombaton egy két cigány meglopott egy dabasi kocsmárost, aki az eset után kitiltotta a szórakozóhelyről a tolvajokat. Az érzékeny lelkű cigányok azonban ebbe nem nyugodtak bele, s másnap több tucatnyian tértek vissza szamurájkardokkal, baseball-ütőkkel felfegyverkezve, hogy sérelmüket megtorolják. A kocsmát szétverték, a vendéglátóipari-egységből ekkor a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület helyi tagjaitól kértek segítségét, akik ki is érkeztek a helyszínre, azonban a cigányok nem ijedtek meg. A cigány - kb. 80 fős- társaság a polgárőröknek is nekirontott, úgy tudjuk, hogy az egyesület három tagját orvosi ellátásban kellett részesíteni, egyiküket a kórházban ápolják.

A Hunhír.info értesülései szerint a helyszínre kiérkező kb. 20 rendőr nem intézkedett. Szemtanúk elmondása alapján úgy tudjuk, annak ellenére, hogy az elkövetőket megmutatták a kékruhásoknak, azok nem mertek fellépni a cigányokkal szemben. Egy idő után azt mondták, hogy nem találják az elkövetőt, és egyébként is átadták a Pest megyeieknek az ügyet.

A kocsma környékén 100-200 ember gyülekezik. Az esetleges fejleményekről a Hunhír a későbbiek során beszámol.

A dabasi cigányok tegnapi támadásáról közleményt adott ki a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A rövid szöveg 19 óra 38 perckor jelent meg a police.hu honlapon.

„Eljárás csoportos garázdaság miatt...

Egy korábbi nézeteltérés miatt nem szolgáltak ki két helyi férfit Dabas-Szőlő egyik vendéglátóhelyén. A két férfi távozott, de nem sokkal később 6-8 fős társasággal tértek vissza, majd vitatkozni és dulakodni kezdtek a kiszolgáló személyzettel és az ott tartózkodó vendégekkel is.
A dulakodás következtében három személy megsérült, akiket a mentők kórházba szállítottak. A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársai azonnal megkezdték és jelenleg is folytatják az adatgyűjtést, a körülmények tisztázását. A bűncselekménnyel összefüggésbe hozható két személyt a Ceglédi Rendőrkapitányságra előállították, társaikat keresik.

Az esetleges további jogsértések megakadályozása miatt a rendőrség a helyszínen a szükséges erőkkel megjelent.”


A közleményben egy szó sem esik az elkövetők etnikai hovatartozásáról, de a „csoportos garázdaság” jelzős szerkezet mindent elárul. A cigánybűnözők köztudomásúan falkában szeretnek garázdálkodni, illetve rettegni.

Mert – ne legyen kétségünk – Dabason is a rettegés volt a támadás oka. Holnap tárgyalja a T. Ház a Btk. szigorításáról szóló törvényjavaslatot, amely állítólag az ún. „egyenruhás bűnözés” visszaszorítására irányul. A mai dabasi eset jó felütés a holnapi vitához. Mert megint cigánybűnözők voltak az elkövetők. Ellenük érdekes módon nem készül semmilyen törvénymódosítás, nincs terítéken a megfelelő büntetési tételek szigorítása. Nem kellene bevezetni a Btk. módosítása során egy új törvényi tényállást? A neve lehetne például „csoportos rettegés”...
forrás: HUNHÍR.INFO