Mégis egy szponzor későn érkező pénze okozta a bajt.


Az előzetes pletykákkal ellentétben mégis egy szponzor későn érkező pénze okozta a bajt. Monisha Kaltenborn csapatvezető személyesen reagált az eseményekre. 

A délután folyamán röppent fel a hír, miszerint a Sauber Forma–1-es csapata pénzáramlási gondok miatt nem a teljes dolgozói béreket fizette ki februárban, hanem csak arányosan csökkentett összegeket.

Egy sajtószóvivő ezt rövidesen meg is erősítette, Monisha Kaltenborn csapatfőnök pedig most személyesen közölte az incidens kiváltó okát.

„Problémák léptek fel egy külföldi szponzor egyik nagy összegű kifizetése kapcsán” – közölte a szakember, aki azt is hozzátette, hogy a helyzet „feszült”, mivel az új autók feszes munkatempójú fejlesztése miatt „ez az év egyik leginkább költségérzékeny szakasza”. 
Korábbi információk szerint az istálló jelenlegi szponzorai egyébként nem késtek az utalásaikkal, ugyanakkor a Sauber jelenleg is tárgyalásban áll egy új főszponzorral – amelyről Kaltenborn nem nyilatkozott.

A Sauber volt az egyetlen csapat a rajtrácson, amelynek csak a második tesztre sikerült elkészülnie a 2016-os versenygépével, miután az első versenyt – és vele együtt a teszteket is – tavaly év végén váratlanul előrébb hozták.

A szebb napokat is megélt svájciaknak tavaly állítólag 15 millió eurót kellett fizetniük korábbi tesztpilótájuknak, Giedo van der Gardénak szerződésszegés címén.

A kiscsapat 2014 óta már sokadszor küszködik kisebb-nagyobb anyagi problémával.

forrás: http://www.m4sport.hu/