Októbertől csökkentsék a gáz, a távhő és az áram árát!



Az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be azt kezdeményezve, hogy október 1-jétől a gáz ára húsz, a távhőé és az áramé pedig tíz-tíz százalékkal csökkenjen - közölte a párt frakcióvezető-helyettese szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

 
Tóth Bertalan úgy fogalmazott: a Fidesz lassan egy éve átveri a magyar energiafogyasztókat, mert miközben az elmúlt egy esztendőben a kőolaj világpiaci ára az azt megelőző időszakénak közel a felére esett vissza és a gázé is csökkent, Magyarországon továbbra is ugyanannyit kell fizetni a gázért, a távfűtésért és az áramért, mint korábban.
  
Emlékeztetett arra, hogy a szocialisták körülbelül egy éve már benyújtottak egy árcsökkentést javasoló előterjesztést, de azt a fideszes többség a parlamentben "lesöpörte". A javaslatot most újra benyújtották - közölte a politikus, aki hangsúlyozta, hogy a csökkentés csak az átlagos fogyasztásig lenne érvényes, mert nem szeretnék, hogy "úszómedencéket, luxusvillákat" kedvezményesen tudjanak fenntartani azok tulajdonosai.
  
Kérdésre válaszolva Tóth Bertalan nyári szenzációkeltésnek nevezte a saját miniszterelnök-jelöltségéről szóló híreket. "A Magyar Szocialista Párton belül nincs miniszterelnök-jelölti casting, így én sem vehetek ebben részt" - mondta, hozzátéve: minden politikusnak vannak ambíciói, de ő nem élte bele magát ebbe a szerepbe és frakcióvezető-helyettesként szeretné minél jobban ellátni a munkáját.
  
Tóth Bertalan egyetértett Kovács László volt MSZP-elnök keddi, egy tévéműsorban elhangzott szavaival, melyek szerint 2018-ban csak egy reális programmal bíró kihívó győzheti le Orbán Viktor miniszterelnököt. E mögé a kihívó mögé viszont egy olyan politikai erőt kell szervezni, amelynek segítségével le lehet győzni a Fideszt; ezért nem csak személyekben, hanem egy politikai együttműködésben is gondolkodni kell - fogalmazott.