Hőség - Többfelé még a hétvégén is 35 foknál melegebb lesz



A hétvégén már többfelé lehetnek záporok, zivatarok, de még így is sok helyen 35 Celsius-fok feletti maximumhőmérséklet várható. Vasárnap már jobban mérséklődhet a kánikula - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott csütörtöki országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken a napsütés mellett főként délután várható többfelé erős gomolyfelhő-képződés. Nagyobb eséllyel keleten, északkeleten lehetnek záporok, zivatarok, egy-egy hevesebb zivatar is kialakulhat. Több helyen megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 18-23, a legmagasabb hőmérséklet 30-36 fok között valószínű. A tartós hőség miatt még péntekre is az egész országra másod-, vagy harmadfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Szombaton a napos időt követően délután főként a nyugati és északi országrészben valószínű zápor, zivatar. A Dunántúlon megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 17-23 fok lehet. Napközben 33-37 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap kezdetben keleten még több helyen alakul ki zápor, néhol zivatar, majd megszűnik a csapadék, kisüt a nap. Időnként erős, helyenként és zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 17-22, a maximumhőmérséklet 24-30 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.