Teljes a DK budapesti listája

A Demokratikus Koalíció (DK)összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlásokat Budapesten, így önálló listát állít - közölte Gy. Németh Erzsébet, a párt elnökségi tagja kedden az MTI-vel.
    

A Demokratikus Koalíció XVII. kerületi polgármesterjelöltje közleményében ismerteti, hogy a demokratikus ellenzéki pártok megállapodásának megfelelően 12 kerületben állít polgármesterjelöltet a DK.
    
Mint írta, a Demokratikus Koalíció a májusi Európa parlamenti választáson a Fidesz mögött a második legerősebb párt volt Budapesten. A DK jelöltjeinek az a célja, hogy Budapest ismét a szabadság, a demokrácia, a társadalmi szolidaritás, egyúttal az Orbán-rezsimmel szembeni ellenállás fő városa legyen. Ehhez a lehető legtöbb kerületben meg kell szerezni a többséget és a polgármesteri posztokat - hangsúlyozza.
    
A DK úgy látja, Tarlós István odadobta a rábízott kétmilliós várost a Fidesznek. Hagyta, hogy megfosszák vagyonától, elvegyék megtermelt pénzét.
    
Gy. Németh Erzsébet közölte: "olyan Budapestet akarunk, amelyet mindenki a magáénak érez, pezsgő kulturális élettel, új befektetőkkel, rendbe tett közlekedési infrastruktúrával. Egyúttal ellensúlyt kell képezni a hatalommal szemben. Ha Budapestet újra a demokraták irányítják, az egész országban megindulhat a változás."

forrás: MTI
kép:  hu-hu.facebook.com