Középpontban az ember - Legyen tisztában jogaival és lehetőségeivel

Kártérítés 5 évre visszamenően közúti balesetek elszenvedőinek


A baleseti statisztikai adatok alapján 2013-ban összesen 15 557 személysérüléses közúti baleset történt, 2,52 százalékkal több, mint 2012-ben (akkor 15 174 balesetet regisztráltak). Jó hír azonban, hogy a halálos kimenetelű balesetek száma majdnem 1 százalékkal csökkent (541-ről 536-ra), ugyanakkor a súlyos és a könnyű sérüléses közlekedési balesetek számát is növekedés jellemzi.

Kevesen tudják, hogy mint személyi sérülést szenvedett gyalogos / motoros / kerékpáros / gépkocsi utasa vagy vezetője, kártérítési igénnyel élhetnek a balesetet okozóval szemben. A gépkocsikra kötött kötelező felelősség biztosítás az ilyen károkat is fedezi, tehát a gyakorlatban nem a károkozóval szemben nyújtjuk be a kártérítési igényt, hanem a kötelező felelősség biztosítója felé.  
Sajnos ma még nem magától értetődő, hogy egy baleset során mindenki megkapja a számára jogosan járó kártérítési összeget. Ehhez szakértői segítség szükséges!

Igaz, hogy az anyagi kártérítés nem feledteti és nem tudja meg nem történtté tenni az átélt és elszenvedett sérelmeket, nehézségeket, de legalább könnyít a kialakult helyzeten. Ha már csak abban segít, hogy ne legyenek mindennapi anyagi gondjai, vagy egy jobb kezelést tesz elérhetővé, amely elősegíti a gyógyulást, már megéri és kell is élni vele, mert ez jogos járandóságunk!

Amennyiben Ön is érintett és szeretne élni ezen lehetőségével anyagi  beruházás és kockázat nélkül, EUKK cég segítségével, kérem jelentkezzen az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
Email: karteritesspecialista@gmail.com
Telefon: 06-20-982-6038 
KINEK TUDUNK SEGÍTENI?

• Közúti baleset vétlen résztvevője volt (vezető, utas, gyalogos, kerékpáros),
• Aki 8 napon túli gyógyuló sérülést szenvedett.
• Akinek maradandó egészségkárosodása lett
• Azok a személyek, akiknek közeli hozzátartozója hunyt el közúti balesetben (szülő, gyermek, bejegyzett élettárs, testvér).
• Aki még nem kapott kártérítést.
• Aki már kapott kártérítést, de más címen (saját életbiztosítás, baleset biztosítás vagy esetleg a baleset okozója által fizetett fájdalomdíj).
• Aki már kapott kártérítést, és aláírt egy nyilatkozatot miszerint további kártérítésre nem tart igényt, az többet nem kaphat, kivéve, ha a fizikai állapota folyamatosan tovább romlik, és egyértelműen kimutatható, hogy ez a baleset következménye.
• 5 évnél nem régebbi az eset
• Ezzel a fajta kárigénnyel visszamenőleg 5 évig lehet élni!

Kártérítési típusokra példák: 
o             Elmaradt kereset pótlása
o             Társadalmi értékvesztés
o             Gyógyítási, kezelési költségek megtérítése
o             Járadék-jellegű kifizetések
o             Háztartási többletköltségek
o             Temetkezési költségek