Graeme Lowdon reméli, elhasal a Red Bull

Marussia Forma-1-es csapatának sportigazgatója, Graeme Lowdon elárulta, véleménye szerint a Red Bullnak tisztában kellene lennie azzal, hogy hibázott az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.
A címvédő gárda ifjú versenyzőjét, Daniel Ricciardót megfosztották Melbourne-ben megszerzett második helyétől, mert a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) mérései szerint autójában az üzemanyag-áramlás mértéke meghaladta az előírt 100 kg/órás határértéket.
Csakhogy a Red Bull szerint a szövetség mérőeszköze pontatlan, ezért a gárda fellebbezett is a döntés ellen, az ügyet pedig április 14-én tárgyalják majd.
A Marussia csapatfőnöke, Graeme Lowdon elárulta, bízik abban, hogy nem jár eredménnyel az osztrák alakulat, véleménye szerint ugyanis a Red Bull egyértelműen hibázott Ausztráliában.
A szakember kifejtette, ha minden csapat figyelmen kívül hagyná Charlie Whiting és az FIA iránymutatásait, akkor „minden egyes eredményt fellebbezés után döntenének el”. Ha tehát a Red Bull akciója sikerrel jár, azzal lavina indulhat el a továbbiakban.
„Ha folyamatosan figyelmen kívül hagynánk ezeket az iránymutatásokat, és folyamatosan a bíróságon próbálnánk tesztelni őket, akkor a sportág ügyei a végtelenségig akadozva működnének.”

„Így tényleg nehéz volna olyan versenyeket létrehozni, melyeket értenének a rajongók. Sok csapat kapott tanácsokat az FIA-tól a fogyasztásra vonatkozóan, a többségük pedig követte ezeket az utasításokat.”

„Daniel is kiválóan versenyzett, a csapata pedig hozott egy döntést annak érdekében, hogy gyorsabbá tegye az autóját. Viszont tisztában kellett lenniük azzal, hogy amennyiben ellenszegülnek az FIA iránymutatásainak, a stewardok lecsapnak rájuk. Úgyhogy nem tudom, miért kísértették a sorsot, nagyon kockázatos taktika volt részükről.”

„Remélem, hogy nem jár eredménnyel a fellebbezésük, a rajongók ugyanis nem szeretik az ilyet. Ők csak leülnek a TV elé, megnézik a futamokat, és tudják, hogy ki nyert. Nem akarnak egész nap arra várni, hogy megtudják, ki nyert, ki lett a második, és ki a harmadik.”
forrás: f1vilag.hu