Stohl újra harcol az alkohollal

Aggódnak a szerettei és az ismerősei is Stohl Andrásért (46)! A tehetséges színész az ittasan elkövetett autóbalesete után megfogadta, hogy leteszi a poharat, mert nem szeretné úgy végezni, mint az apja, akinek komoly alkoholproblémái voltak.
Nos, ehhez képest az elmúlt hetekben sajnos többször is kicsapongásaival volt tele a sajtó. Pár hete a Story-gálán ivott egy kicsit többet a kelleténél, a múlt héten pedig piásan egy klub zárva tartó pultjába ment be, hogy alkoholt és energiaitalt vegyen magához. Amikor megkerestük a színészt, hogy megtudjuk, Ancsika szemet hunyt-e az újabb balhéja felett, és megtudjuk a kicsapongások igazi okát, végtelenül szomorúan és megtörten csak annyit mondott, ezzel kapcsolatban már mindent elmondott nekünk. Érződött a hangján, hogy nincs minden rendben. Lehet meggondolatlan, de bántani és elítélni nem szabad ezért. Stohl ebben nőtt fel, ezt látta az édesapjától.

Bármennyire vagány és erős, most ő az, aki segítségre szorul.
– A faterom hamar dühbe gurult, és gyorsan eljárt a keze. Utoljára tizennyolc éves koromban ütött meg. A vége felé, mi tagadás, már elég sokat ivott. Amikor kórházba került, követelte, hogy kis üvegben vigyünk be neki vagy két deci bort – mondta korábban a színész. – Nekem is vannak alkoholproblémáim. Gyakorlatilag minden este fogyasztok alkoholt, egy-két sört vagy bort, pálinkát. Azt gondolom, ha egy ember mindennap iszik alkoholt, akkor annak alkoholproblémája van. Nekem is ennyire van alkoholproblémám. Stohl András alkoholista. Minden rossz, amit elkövettem, rádöbbentett a legfontosabbra: hogy nem leszek olyan, mint az apám.

Sajnos egyre inkább úgy fest a helyzet, hogy a színész segítség nélkül nem képes betartani a balesete utáni fogadalmait. De erről nemcsak ő, hanem az őrült hajsza is tehet. Stohl elképesztően sokat dolgozik. A saját gyermekei mellett az édesanyjáról is ő gondoskodik. Sőt az özvegyen maradt testvérének gyerekeit is mindig segíti anyagilag. Ember legyen a talpán, aki ekkora terhet egyedül elbír. Idős édesanyját igyekszik kímélni, ezért még vele sem beszél a gondjairól.


– Andris nem mesélt nekem semmit arról, hogy gondjai lennének. Nem beszéltünk az elmúlt napokban, és  azokat sem olvastam, amiket írtak róla a lapok – mondta Zsike néni, aki nyilván tart attól, hogy édesapja sorsára juthat a fia. Mert amikor erről kérdeztük, még beszélni sem volt hajlandó a félelmeiről.

A szakember szerint jobb kibeszélni otthon az ilyen jellegű dolgokat. A fiatalkori traumák ugyanis belejátszanak abba, hogy időnként összecsapnak a hullámok Stohl feje felett.

– Bármennyire is más utat akar járni, a tudatalattija önkéntelenül is azt másolja, amit az apjától látott. Ha nem tud kezelni egy helyzetet, akkor ő is az alkoholhoz nyúl. Úgy gondolja, így felszabadul benne az a rengeteg feszültség, ami benne van. Bármennyire is szeretetre méltó, úgy tűnik, hogy egyedül nem képes kimászni ebből. Nem ártana szakemberhez fordulnia – magyarázta lapunknak Rusz Edit pszicho­lógus.

forrás: BLIKK.hu / Kolontár Krisztián - kép:  filmsor.net