Újjászületés - könyv a Győri Audi ETO KC-ről

Európa és így a világ jelenlegi legjobb női kézilabdacsapata, a Bajnokok Ligája címvédő Győri Audi ETO KC-ról szóló könyvet jelentetett meg a klub Újjászületés címmel, amelyet pénteken mutattak be Győrött a média képviselőinek.

Az előző szezon BL-meneteléséről készült filmes összeállítással kezdődött a bemutató, majd Kelecsényi Ernő, a klub elnöke elevenítette fel a közelmúlt történéseit.
   
"Felejthetetlen elmúlt idényt éltünk meg, és azt szerettük volna, hogy ezt mások se felejtsék el - mondta az elnök. - Sokáig emlékezzenek erre a csapatra, ezekre a játékosokra, akik kivívták a sikert. Olyan könyvet akartunk megjelentetni, amely méltó módon őrzi meg a győzelmeket, az ünnepléseket."
   
A könyv előszavát Áder János köztársasági elnök írta, aki szintén a csapat szurkolója.
   
A szerző, Bálint Mátyás a címadást így indokolta:
   
"Azért Újjászületés, mert Ambros Martín használta ezt a kifejezést a Valcea elleni BL-elődöntő után a mérkőzés utolsó nyolc-tíz percére utalva, amikor a csapat kivívta a döntőbe jutást."
   
Ambros Martín vezetőedző a bemutatón elmondta: leperegtek előtte a diadal filmkockái, és jó emlékezni a sikerekre, de az ő fejében már a szombati, Nagybánya elleni BL-mérkőzés jár.
   
"Hiszen ismét nagy sorozat közepette vagyunk..." - tette hozzá.
   
Görbicz Anita csapatkapitány hangsúlyozta, már évek óta nagy volt rajtuk a nyomás, hogy meg kell nyerniük a Bajnokok Ligáját.
   
"Sokszor csak egy kicsi hiányzott ehhez. Ahhoz, hogy az elmúlt idényben sikerüljön megnyerni, kellett Ambros Martín segítsége. Pszichésen rengeteget adott a csapatnak. Játékosként nyert BL-t, így aztán megértette velünk, hogy mi a siker titka" - fogalmazott Görbicz.

forrás: MTI
kép: sportsmarketing.hu