Az autósok háromnegyedének emelte a díját jelenlegi biztosítója

Az autósok 77 százalékának emelte a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási díját jelenlegi biztosítója 2014-re - közölte a netrisk.hu internetes alkusz mintegy 500 ezer autós díjértesítőjének vizsgálata után pénteken az MTI-vel.

A vizsgálatot az indokolta, hogy ezen a héten minden érintett autósnak meg kellett kapnia a következő időszakra szóló díjértesítőjét biztosítójától.
   
A negyedüknél az emelkedés meghaladta a 2500 forintot. Az eddig a váltás mellett döntő és megtakarító ügyfelek 36 százaléka tudott ugyanakkor több mint 7500 forinttal kedvezőbb díjú szerződést kötni. Ez azért is érdekes, mivel a netrisk.hu-nál szerződők 32 százaléka nem a legolcsóbb, hanem valamelyik azt követő ajánlatot választotta. Minden ötödik szerződő a második, és minden nyolcadik a harmadik vagy azt követő találat mellett döntött.
   
A többség számára a váltás komoly díjmegtakarítást eredményezett: ennek a körnek az 55 százaléka több mint 5000 forintot takarított meg, minden kilencedik váltó több mint 15 ezer forintot tudott megspórolni a közölt jövő évi díjához képest.
   
A netrisk.hu eddigi megrendeléseiből kiderült, hogy a budapesti átlagdíj az idén 13 849 forint, ami 46 százalékkal haladja meg a vidéki 9 456 forintos átlagdíjat. A megyeszékhelyek szerint is komoly szórást tapasztalt az alkusz: amíg az átlagdíj Salgótarjánban és Egerben 8800 forint alatt marad, addig Pécsen és Tatabányán 10 700 forint feletti átlagdíjon szerződnek az autósok.

forrás: MTI
kép: webkat.hu