Vonát választották meg a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének

Vona Gábor pártelnököt választották meg a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének szombaton Budapesten, a párt tizedik, ünnepi kongresszusán.
forrás: MTI - kép: alfahir.hu
Vona Gábor a megválasztása utáni sajtótájékoztatón azt mondta, azokat az embereket akarják képviselni, akik a Fideszből és az MSZP-ből is kiábrándultak. Programjuk három pillérre épül: a közbiztonságra, a munkahelyteremtésre és az elszámoltatásra.
   
A jelölt hangsúlyozta: szeretne miniszterelnök-jelölti vitát a posztra pályázó jelöltekkel, mert fontosnak tartja, hogy mindenki "kiterítse a lapjait", és megmutassa, milyen jövőképet kínál az országnak. Ezzel kapcsolatban azt mondta, a magyar társadalom jelentős részét túszul ejtette a Fidesz és az MSZP, a szimpatizánsok a másik győzelmétől félnek, így a vita nem arról szól, hogy ki tud jobb jövőt biztosítani, hanem "félelemben túszul ejtett agónia" a kampány.
   
Vona Gábor elmondta azt is, hogy szeretnék, ha az emberek biztonságban éljenek az országban, közmunkások helyett munkahelyeket akarnak teremteni, és azt akarják, hogy a politika ne legyen egyenlő a korrupcióval, vagy a maffiával, erre kérnek a választóktól felhatalmazást. Jelezte, hogy a Fidesz 8, az MSZP 12 évre kapott bizalmat, de a bizonyítványuk "csapnivaló": ellopták a nemzeti vagyont, négyszeresére nőtt az államadósság, eltűnt a termelő ipar, a kiskereskedelem, és félmillió magyar elvándorolt az országból.
   
Kérdésre válaszolva Vona Gábor kijelentette: egyik párttal sem akarnak semmilyen együttműködést, koalíciós megállapodást kötni.
   
Jelezte: első, hivatalos miniszterelnök-jelölti útján szombat este Székelyföldre utazik.
   
A kongresszuson Szabó Gábor pártigazgatót ismét megválasztották válaszmányi elnöknek. A képviselő bejelentette, hogy a 2014-es voksoláson sem listán, sem egyéni választókerületben nem indul.