Bajnai távolítsa el a gyűlöletkeltő internetes játékot!

Raduly József szerint visszataszító és gyűlöletkeltő az Együtt 2014 által készített, és a párt  hivatalos Facebook oldalán közzétett internetes játék, ezért arra szólította fel Bajnai Gordont, hogy távolítsa el a játékot.

forrás: MTI - kép: rtlklub.hu
"Felháborodással értesültünk arról az internetes játékról, amelyet Bajnai Gordon pártja tett közzé hivatalos Facebook oldalán. Az Együtt 2014 által készített alkalmazásban pártaktivisták kísérnek roma állampolgárokat a szavazóhelyiségbe, miközben a sűrű forgalomban jó eséllyel elütik őket" - áll a Fidesz által kiadott, az MTI-hez szombaton este eljuttatott, Raduly József, a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-KDNP-s tagja által jegyzett közleményben.
    
A közlemény szerint a játékkal az Együtt 2014 azt a látszatot kelti, hogy a magyarországi romák nem képesek önálló döntéseket hozni a választásokon. "Visszataszítónak" találják a játék agresszivitását, amely álláspontjuk szerint "ízléstelensége mellett könnyen válhat a gyűlöletkeltés eszközévé."
   
"Az ilyen gyűlöletkeltő eszközök nem segítik a magyar-roma együttműködés ügyét" - áll a közleményben. Raduly József így fogalmaz: "Azt követeljük Bajnai Gordontól, hogy mihamarabb kérjen bocsánatot és haladéktalanul törölje a gyalázatos internetes programot".
   
Az Együtt-PM még pénteken közleményben reagált Zsigó Róbertnek, Baja fideszes polgármesterének szintén pénteki közleményére, aki szerint a baloldal egy nyíltan rasszista, cigánygyűlölő játékot szerkesztett. Az internetes játékról szólva az Együtt-PM azt közölte: abban fideszes aktivistával kell átkísérni egy választót egy forgalmas úton a szavazóurnához. Hozzátették: a játékban sehol nincs szó romákról.