Négy gyerek egy ellen a Népkertben

A XVII. kerületi Népkertnél 2013. szeptember 28-án délelőtt fél 10 körül, négy biciklis fiú belekötött egy 13 éves kisfiúba mert nem tetszett nekik a biciklije. A kisfiú szó nélkül továbbtekert, de a másik négy gyerek biciklivel utána ment és brutálisan megverték. 

forrás: fovarosi-hirhatar.hu - kép: bringa.network.hu
A 13éves srác a barátjától ment éppen haza, amikor a támadás érte. Facebookra kitett posztból az is kiderült, hogy a négy támadó a földre került tehetetlen áldozatukat úgy megrugdosták, hogy a gyereknek több csigolyája megrepedt, agyrázkódása lett. 

Az orvosok azt mondták, hogy a gyermek sérülései miatt több hétig kórházi ápolásra szorul. A gyermek tegnap még nem volt kihallgatható állapotban, de mára talán már használható személyleírást is tud adni, mivel egyre több dologra emlékszik. 

A Népkert mellett ott az iskola, a fiatalok számára kialakított gördeszka és biciklipálya. Fényes nappal Rákosmentén senki nem gondolta volna, hogy ez megtörténhet. Ráadásul szombaton reggel is voltak kutyasétáltatók, babakocsisok is így érthetetlen, hogy hogyan fordulhatott elő ilyen eset. 

A rendőrség honlapjain egy szó sincs a történetről így egyelőre csak a facebookos megosztások jelentenek reményt arra, hogy valaki jelentkezik, aki a leírtaknál több információval is tud szolgálni a rendőröknek. Kérjük, osszák a hírt segítsük elő a négy támadó elfogását!