KDNP: a szocialista kormányok semmit nem tettek a fiatalokért

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) szerint a szocialista kormányok semmit nem tettek a fiatalokért, nem lehetőséget biztosítottak a fiataloknak, hanem megnehezítették az életüket rossz kormányzásukkal.

forrás: MTI - kép: kdnp.hu
Az ifjúsági szervezet a Kereszténydemokrata Néppárt által az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Bajnai Gordon, az Együtt-PM választási szövetség vezetője szerdán minden hat hónapnál régebben munkát kereső harminc év alatti fiatalnak garantált munkahelyet, vagy biztos elhelyezkedést jelentő képzést ígért.
    
Az IKSZ közleménye szerint a baloldali kormányok 8 év alatt 10 ezer milliárd forintnyi új hitelt vettek fel, ezzel minden fiatal vállára újabb 1 millió forint terhet raktak, valamint megszüntették 2002-ben azt a forintalapú kamattámogatott lakástámogatási rendszert, ezzel a magyar pályakezdő fiatalokat is belekényszerítették a devizahitelcsapdába.
    
Ugyanakkor az Orbán-kormány a nehéz gazdasági helyzet ellenére mindent megtett annak érdekében, hogy a fiatalok életben való elindulását segítse - hangsúlyozták.
    
"Szeretnénk felhívni Bajnai Gordon figyelmét, hogy az IKSZ már 2011-ben útjára indította a Gyerehaza Programot, melynek köszönhetően már több fiatal család költözött haza és él újra itthon. Bajnai Gordon tehát olyan programmal állt elő, melynek elemei már nagyrészt megvalósultak" - fogalmaznak a közleményben.