Megkezdte kampányát Berlusconi régi-új pártja


Megjelentek Olaszország utcáin vasárnap este a Forza Italia (Hajrá Olaszország) párt plakátjai, amelyek a jobbközépet vezető Silvio Berlusconinak a politikában való maradását hirdetik az őt egy év börtönnel sújtó bírósági ítélet ellenére.
 
forrás: MTI
kép: politica.nanopres.it
"Továbbra is a pályán Olaszországért" - jelszóval láthatók már Milánóban a Forza Italia hatszor három méteres óriásplakátjai. A következő napokban egész Olaszországot teleragasztják velük - jelentette be a párt.
   
A plakáton Berlusconi látható azon a tömegdemonstráción, amelyet az olasz jobbközép augusztus 4-én, Rómában rendezett Berlusconi mellett néhány nappal a semmítőszék ítélete után.
   
Berlusconi, a Szabadság Népe (PdL) elnöke, éppen az ítélettel egy időben jelentette be, hogy újra indítja a Forza Italiát. Azt a pártot, amellyel politika pályafutását megkezdte.
   
A plakátokon is a Forza Italia 1994-es logója látható. A párt akkori kampánya szintén Milánóból indult. A mostani szlogen Berlusconi akkori szavait idézi: tizenkilenc évvel ezelőtt Berlusconi a "pályára lépek" mondattal jelentette be, hogy vállalkozói karrierjét politikaira váltja fel.
   
A La Repubblica balközép napilap vasárnap azt írta, hogy ezzel Berlusconi megkezdte a Forza Italia kampányát. A HuffingtonPost.it hírportál is úgy látta, a poszterek az első lépései Berlusconi előzetes választási kampányának. Azt még nem tudni, bukik-e a római kormány, lesznek-e előrehozott választások, és ha igen, akkor mikor, de Berlusconi nem akar hátrányból indulni - vélte a HuffingtonPost.it.
   
Ezt erősíti meg, hogy Berlusconi az augusztus 15-i olasz nemzeti ünnep után országos kampányba kezd. A jobbközép portálokon már megjelentek a négyszeres kormányzása (1994-1995, 2002-2005, 2005-2006, 2008-2011) eredményeit felsoroló összefoglalók. Augusztus 26-án megnyitja kapuit a Forza Italia új római központja is, amely a PdL eddigi székházát váltja fel.