Már négyen vannak előzetesben a székesfehérvári kábítószerügyben

Kábítószer-terjesztés miatt már négyen vannak előzetes letartóztatásban egy 25 éves székesfehérvári drogfogyasztó nő vasárnapi halála után indított büntetőeljárásban - tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.


Németh-Kész Mónika közölte, hogy az ügyben tizenegy embert fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként. Közülük ötöt kábítószer birtoklása miatt hallgattak ki.
    
Kábítószer-kereskedelemmel hat férfit gyanúsítottak meg. Közülük kettőt szerdán, kettőt csütörtökön helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság.
    
Rajtuk kívül még ketten vannak – szintén kábítószer-kereskedelem elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - bűnügyi őrizetben. Előzetes letartóztatásukat kezdeményezi a rendőrség.
    
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap este közölte, hogy meghalt egy kábítószer-fogyasztó nő vasárnap hajnalban Székesfehérváron. A nő az élettársa, valamint egy másik nő és egy férfi társaságában volt.
    
A házkutatás során a lakásban "Y" lenyomatú tablettákat és fehér port foglaltak le. A tablettákról az előzetes szakvélemény megállapította, hogy extasy, a fehér port tovább vizsgálják.
    
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja a jelenlegi és a korábbi halálesetek között felmerülő esetleges összefüggéseket is.