Ponthatárok - Corvinus: töretlen az egyetem népszerűsége

A Corvinus Egyetem szerint az intézmény népszerűsége töretlen, mivel két százalékkal többen jelentkeztek az egyetemre, és négy százalékkal több hallgatót fogadnak be.  
Az intézmény csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a jelentkezések száma az előző évhez képest közel két százalékkal emelkedett, és a szakos kapacitások, valamint a jelentkezők számának országos csökkenése ellenére is több hallgatót vettek fel az idén. Szeptembertől az egyetemen 3815 alap- és mesterszakos gólya kezdheti meg tanulmányait.
 
Agrártudományi területen 14, műszakin 13, pedagógus képzési területen pedig 20 százalékkal több hallgató tanul majd - közölte a felsőoktatási intézmény, hozzátéve: a legnépszerűbb a gazdálkodástudományi kar, ahová 5129-en felvételiztek, közülük ősszel 1750-en kezdhetik meg tanulmányaikat.
 
A legmagasabb pontszámra a gazdasági képzésekhez és a nemzetközi tanulmányokhoz volt szükség, az alkalmazott közgazdaságtan és gazdaságelemzés képzéshez, valamint a magyar és az angol nyelvű nemzetközi tanulmányok szakához is 465 pont kellett.
 
Az egyetem közleményében megjegyezte: váratlanul néhány önköltséges szakra való bejutáshoz jóval magasabb pontszámra volt szükség, mint a legtöbb állami ösztöndíjas képzéshez.
 
Az országos összjelentkezés tekintetében idén a vezetés és szervezés mesterszak áll az élen 1452 felvételizővel. Ebből a pályázók legnagyobb számban a Budapesti Corvinus Egyetemre adták be a jelentkezéseket; állami ösztöndíjas helyre 490-en felvételiztek.

forrás: MTI