Netrisk.hu: megállt az online biztosítások árcsökkenése

Az online biztosítások legnagyobb szeletét adó, személyautók kötelező gépjármű felelősségbiztosításának (kgfb) átlagdíja az első fél év végén 16,5 százalékkal magasabb volt, mint az év elején, és az év végéig további 5 százalékkal drágulhat - mondta Sebestyén László, a netrisk.hu internetes alkusz cég vezérigazgatója sajtótájékoztatón kedden Budapesten. 
A többi biztosításnál - miután ott nincs év végi kampány - célszerűbb az előző év első fél évének végéhez viszonyítani a mostani díjakat: így a casco díja 11, a lakásbiztosításé 5,5, míg az utasbiztosításé 2 százalékkal emelkedett egy év alatt - tette hozzá a vezérigazgató.

A kgfb átlagdíja a netrisknél június végén 23 122, a cascoé 59 776, a lakásbiztosításé 23 173, míg az utasbiztosításé 9023 forint volt.

A netrisk.hu vezeti az online biztosítási piacot, ezért a saját adatai reprezentatívnak tekinthetők. Tavaly július elejétől az idei év első felének végéig 37 százalékkal, 160 ezerre nőtt az általuk kötött szerződések száma. Sorrendben a kgfb, az utas-, a lakás- és a casco biztosításból kötöttek a legtöbbet - magyarázta az adatokat a vezérigazgató.

Mint ismert, aki 2010 után vásárolta a kocsiját, annak a kgfb-je a vásárlásnál napjától egy évig érvényes, míg a korábbi vásárlóknak maradt a január elsejei fordulónap. A 4,2 milliós magyar járműállományból idén 1,5 millió tartozik már az évközi váltók csoportjába, jövőre pedig már fele-fele lesz az évközi- és az év végi váltók aránya. Ezért elképzelhető, hogy idén ősszel, az év végén kgfb-t váltóknak már magasabb díjat hirdetnek a biztosítót - fejtette ki Sebestyén László.

Az eddigi trendnek megfelelően idén november-decemberben 400-450 ezren válthatnak biztosítót, ez pedig nem egy akkora piac, amelyről érdemes - alacsony díjjal - tömegesen ügyfeleket szerezni indokolta véleményét a szakértő.

Pap Balázs, a társaság vezérigazgató helyettese bejelentette, hogy a netrisk.hu múlt csütörtökön elindította banki piacterét, amellyel banki termékeket közvetít. Jelenleg 11 bank kínálata szerepel a rendszerükben, amely az egyéni igények szerint listázza ki a kölcsön-, megatakarítási-, folyószámla- és hitelkártya termékeket. Ősztől a lakáshitelek is felkerülnek a kínálatba - tette hozzá a vezérigazgató helyettes.

forrás: MTI