Földtörvény - A Jobbik társadalmi megmozdulás szervezésére is kész

A Jobbik társadalmi megmozdulás szervezésére készül, ha a Fidesz a földforgalmi törvény ismételt parlamenti elfogadtatását tervezi a jogszabály esetleges köztársasági elnöki visszaküldése után. A Jobbik elnöke erről szerdai sajtótájékoztatóján beszélt a parlamentben, hozzátéve, hogy "ez nem lesz olyan egyszerű".  

Emlékeztetett rá: már többször is beszélt arról az Országgyűlésben, hogy amennyiben olyan földtörvényt fogadnak el, amely nem védi a magyar földet a külföldi tulajdontól és a nagybirtokok elterjedésétől, akkor "ribillió" lesz Magyarországon. Hozzátette: nem az elnöki pulpitus elfoglalását érti "ribillió" alatt.
   
"Ribillió az lesz, ha a magyar társadalmat utcára hívjuk ebben a kérdésben" - fogalmazott az ellenzéki politikus, aki az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának nevezte a pártja számára, hogy ebben a kérdésben mozgósítsák a társadalmat.
   
Hangsúlyozta: a Jobbik múlt pénteken megmutatta, hogy hajlandó fellépni a magyar föld védelmében, most a magyar társadalomnak kell megmutatnia, hogy hajlandó ugyanerre.
   
"Lehet, hogy jó előre kitiltják a Jobbik képviselőit a parlamentből, de a magyar embereket nem biztos, hogy ki tudják tiltani az országból" - tette hozzá Vona Gábor.
   
A Jobbik frakció tagjai pénteken megzavarták az új földtörvény zárószavazását, az ellenzéki pártok szerint nem volt érvényes a határozathozatal, ezért több párt is azt kérte Áder János államfőtől, hogy ne írja alá az új jogszabályt. A kormánypártok és a házelnök viszont érvényesnek tartják a szavazást és elítélték az ellenzéki párt akcióját.
forrás: MTI