Vettel szupergyors, de mint ember megbukott

Jacques Villeneuve tovább ostorozza a háromszoros bajnokot, aki valóban nagyon gyors versenyző, de Malajziában megmutatta, hogy hiányzik belőle a becsület és a tisztelet.

A Williams legutóbbi bajnoka nincs elájulva Sebastian Vetteltől.

Villeneuve továbbra sem tudja megemészteni Vettel viselkedését a Maláj Nagydíjról. Szerinte a német kimutatta a foga fehérjét, és abban a helyzetben nem azt kellett volna ismét tanúsítania, hogy mennyire gyors. Az 1997-es bajnoknál emberségből megbukott a Red Bull versenyzője.
„Ez tiszteletlen volt a csapattal szemben és Markkal szemben is. A tisztelet óriási hiánya”- mondta Villeneuve a caranddrivertheF1-nek.
„Olyan körülmények között, letekert motorokkal, az már nem volt verseny. Igen, a Forma-1-ben minden áron nyerned kell, de tisztelned kell bizonyos dolgokat. Személy szerint úgy gondolom, hogy ezúttal nem volt megfelelő Vettel viselkedése, mert bocsánatot kért meg minden, de addigra megtörtént a kár.”
„Vettel szupergyors, de hiányzik belőle a becsület és a tisztelet. Számomra ő nem egy remek bajnok, és nem is nagyszerű ember”- folytatta a kritikát a kanadai.
„A becsület rendkívül fontos, mivel a versenyzők olyanok, mint a gladiátorok az arénában. Mutasd meg, hogy sportember vagy, és a természeted is fejezd ki, de ezúttal ne azt, hogy milyen gyors vagy”- foglalta össze a maláj helyzetet. Villeneuve ismét kifejtette, hogy tiszteletben kell tartani a csapat döntését, mert: „A csapat adja a szerződést és a fizetésed, szóval azt kell tenned, amit akarnak tőled. Ennyire egyszerű. Hiba megtagadni a csapatutasítást.”
forrás: F1LIVE