Magyarország idén is az osztrák turisták kedvelt úti célja

A Magyar Turizmus (MT) Zrt. ausztriai képviseletének turisztikai főszezonra vonatkozó piaci előrejelzése szerint Magyarország idén is megőrzi dobogós helyét az osztrákok rövid távú (1-3 napos) szabadságainak célpontjai között - írja az MT Zrt. online hírlevelében.
  
Az összeállításból kiderül, hogy az osztrákok utazási kedve 2013-ban is töretlen, a lakosság 74 százaléka tervezi, hogy külföldön tölti szabadságát. A válaszadók 64 százaléka már konkrét úti célt is választott magának, és 5 százalékuk Magyarországot jelölte meg mint "biztos idei úti célt". Ez mintegy 300 ezer embert jelent.
  
A felmérés résztvevőinek 76 százaléka a tavalyival megegyező számú, illetve több utazást szervez idén is. Népszerűek az egyéni utak, szervezett csomagtúrát a lakosság 21 százaléka tervez foglalni. Az életkor előrehaladtával egyre kedveltebbek a szervezett utak, az 50 évesnél idősebbek körében minden negyedik válaszadó ezt az utazási formát választaná.
  
Az osztrákok 77 százaléka legalább annyit tervez nyaralása során elkölteni, mint az elmúlt évben, ami a Statistik Austria szerint tavaly fejenként és utazásonként csaknem 900 euró volt.
  
A magyarországi osztrák beutaztatás szempontjából biztató, hogy mind a Statistik Austria (SA), mind az Erste Bank (EB) számításai szerint Magyarország vezeti az ár-érték arány szempontjából ideális külföldi úti célok listáját. A legutóbbi - tavaly októberben publikált - kosárszámítások szerint 100 Ausztriában megkeresett euró az SA szerint 175 eurót, míg az EB szerint 150 eurót ér, ha Magyarországon költik el - ismerteti a hírlevél.

forrás: MTI