Hősies végjátékban vertük a horvátokat

A magyar férfi-kézilabdaválogatott az Eb-selejtező 4. csoportjának rangadóján Horvátországot fogadta: remek hajrával 20-18-ra nyertünk.

Az Eb-selejtező 4. csoportjában Magyarország és Horvátország állt az élen, négy-négy ponttal, így mindkét együttes abban a tudatban lépett pályára a Veszprém Arénában, hogy a győztes helyzeti előnybe kerül, és tulajdonképpen már ott érezheti magát a kontinenstornán.

A mérkőzésen mindkét nemzeti csapat sokat hibázott, ennek pedig az lett az eredménye, hogy az első félidő 8-7-es magyar vezetéssel ért véget, köszönhetően Mikler Roland bámulatos védéseinek. A szünet után viszont gyengén kezdtünk, közel tízperc telt el, mire először be tudtunk találni. Ez idő alatt viszont a horvátok kettővel megléptek, de Nagy Kornél remek játékával fordítottunk, de a horvátok mindig ledolgozták ezt a minimális előnyt.

Az utolsó tízpercben aztán minden összejött a magyar csapatnak, Mikler pedig három hetest is hárított, így végül 20-18-ea nyertünk. Tegyük hozzá, a horvátok teljesen kivették a játékból Nagy Lászlót: az MKB Veszprém játékosa nem tudott csütörtök este gólt lőni.

Ezt megelőzően 2008. novemberében, Veszprémben, Eb-selejtezőn tudtunk győzni ellenük.
A magyar válogatott következő meccsét szintén a horvátok ellen játssza, szombaton Zágrábban.

További részletek itt, percről - percre a SPORT24 oldalán.
forrás: MTI