Vízpótlás kezdődött a Velencei-tavon

Megkezdődött a Velencei-tó vízpótlása, így az idegenforgalmi idény kezdetére a szabályozási sáv felső harmadában lehet a tó vízszintje - közölte a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője kedden az MTI-vel.
   
Csonki István tájékoztatása szerint a rendkívül csapadékszegény 2011-es és 2012-es évek során a vízszint jelentősen csökkent, 100 centiméteres minimumát 2012. október 13-án érte el. Tavaly december óta több csapadék hullott, így a vízkészlet nőtt, de a tó vízszintje hétfőn is csak 136 centiméter volt, ami négy centiméterrel elmarad a szabályozási minimumtól.
  
A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság hétfőn megkezdte a vízpótlást, a várhatóan április második feléig tartó művelet során a Pátkai-tározót 420 centiméteres vízszintig, a Zámolyi-tározót pedig teljesen leeresztik.
  
A vízpótlás időszakában a Székesfehérvár-Kisfalud-Dinnyés közötti kerékpárútnak az M7 autópálya keresztezésében lévő szakasza víz alá kerül, ezért a kerékpárosoknak javasolják az újonnan megépült Kisfalud-Pákozd-Sukoró út használatát.

forrás: MTI