Talmácsi és Németh már Aragóniában visszatérne

Nemcsak az a közös bennük, hogy ugyanazon versenyhétvége edzésén sérültek meg, hanem az is, hogy mindketten úgy tervezik, a supersport-világbajnokság második, április 14-i futamán (Aragóniai Nagydíj) térnek vissza. Talmácsi Gábornak az állkapcsát műtötték meg a múlt héten, Németh Balázsnak a kulcscsontját. Mind a ketten lábadoznak, mind a ketten bevetik a legextrább módszereket is a gyógyulás meggyorsítása érdekében, és mind a ketten bizakodnak. Van is rá okuk. 



„Ma először sokkal-sokkal jobban érzem magam – mondta kedden Talmácsi. – Lement az arcomról a dagadás, hamarosan kiszedik a varratokat is. Közben járok fényterápiára, bevetek mindent a gyorsabb gyógyulás érdekében. Rágni még nem tudok rendesen, úgyhogy az étkezés nehézkes, de azt is megoldom valahogy. Egy szó, mint száz, látom a fényt az alagút végén, és bízom benne, hogy gyorsan összeforr a csontom. Ha igen, indulhatok az aragóniai futamon. Türelemjáték ez most, de ezen is túl kell lenni.” 

Németh Balázs is jobban van, már bejár az egyetemre, és bár a bal keze fel van kötve a kulcscsonttörés után, és a doktorok azt mondták, hat hét a gyógyulás, a pilóta ugyancsak bizakodó. 

„Összességében jól vagyok, nincsenek fájdalmaim, és mindent bevetek a gyorsabb gyógyulásért. Járok oxigénkamrás és ultrahangos kezelésre, csonterősítőket szedek, szóval próbálom lerövidíteni a hathetes gyógyulási időt. Mert nem elég, ha összeforr a csont, az erőnlétet is vissza kellene nyerni, és arra is kell legalább egy hét” – vázolta Németh Balázs.

Érdekesség, hogy mindkét versenyző nagy reményekkel várta a hétvégét, Talmácsi azért, mert a harmadik-negyedik helyen motorozott a szezon eleji teszteken, Németh pedig azért, mert ötödik volt az időmérőn, amikor bukott. Ez adhat nekik pluszerőt a következő hetekben.

forrás: NSO.hu