RML: Chilton Brands Hatchben tesztelte a Cruze-t

Az RML új szerzeménye, Tom Chilton csütörtökön Brands Hatchben körözhetett a Chevrolet Cruze-zal – igaz, az időjárás nem volt kegyes hozzá, ugyanis nedves pályán tesztelhetett csak.



Az RML hétfőn jelentette be, hogy a Chevrolet gyári csapatként való tavaly év végi kivonulása után két privát Cruze-t indít, amelyeket a háromszoros világbajnok Yvan Muller, valamint az újonnan igazolt Tom Chilton terelgetnek majd a 2013-as szezonban.

A két versenyző már kedden kipróbálhatta az autót, ugyanis a csapat aznap Snettertonban tesztelt, csütörtökön pedig Chilton újabb lehetőséget kapott, hogy hozzászokhasson a kocsihoz, ugyanis a 27 éves brit tegnap Brands Hatchben gurulhatott pályára. 

A gyakorlás olyan szempontból mindenképp hasznos volt, hogy a pilóta nedves körülmények között is kipróbálhatta a Chevy-t (tavaly még Forddal versenyzett az azóta megszűnt Arena International Motorsport, rövidebb nevén Team Aon alakulatnál), ugyanis jó brit szokás szerint eső fogadta az odalátogatókat.

A teszten egyébként nem egyedül csak az RML volt jelen, hanem többek között például a brit túraautó-bajnokságban induló Motorbase istálló is, amely most azt a Ford Focust használja, amellyel Chilton 2010-ben megnyerte abban a sorozatban a privát bajnoki címet.

forrás: P1Race.hu