NHL: A Kacsák erősebbek voltak a Prérifarkasoknál

A Nyugati konferenciát vezető Chicago Blackhawks 3–2-re legyőzte a Colorado Avalanche-ot az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság alapszakaszának legutóbbi játéknapján. Az Anaheim Ducks 2–0-s sikert aratott a Phoenix Coyotes felett.



A Chicago izgalmas mérkőzésen győzte le a Coloradót, s ezzel tovább duzzasztotta egyedülálló sorozatát. A Blackhawks 24. mérkőzését játszotta a szezonban, és 21 győzelem mellett háromszor úgy kapott ki, hogy a rendes játékidő nem hozott döntést, azaz „sima" veresége még nincs a csapatnak. Összességében pedig már 30-nál tart a Chicago pontszerző sorozata.

Az NHL-t kicsit is ismerők tudják, hogy abban a ligában, amelyben akár a ligautolsó is le tudja győzni az éllovast (akár egy nagy zakó másnapján is...), ez mekkora szó.

Ezúttal Daniel Carcillo volt a chicagóiak hőse. Az alig egy év alatt két komolyabb sérülésből is visszatérő hokis 2–2-es állásnál, 49.3 másodperccel a vége előtt szerezte a győzelmet jelentő találatot.

Hogy tovább érzékeltessük, a Chicago tettének „komolyságát", íme, egy újabb adat: a Blackhawks már 45 pontot gyűjtött ebben a szezonban, míg a második legjobb csapat a ligában, az Anaheim Ducks „mindössze” 35-nél tart.

A Ducks ezúttal a Phoenixet győzte le 2–0-ra. egy kapott gól nélküli találkozón pedig illik a kapus teljesítményét megemlíteni: Jonas Hillernek persze nem volt kiemelkedően sok dolga, de 18 lövési kísérletet így is hatástalanított.

ALAPSZAKASZ, 45. JÁTÉKNAP

Toronto Maple Leafs–Ottawa Senators        5–4


Chicago Blackhawks–Colorado Avalanche    3–2


Calgary Flames–San Jose Sharks                  4–1


Anaheim Ducks–Phoenix Coyotes                 2–0 


forrás: NSO.hu