NBI: Magabiztosan nyert a Fradi és a Videoton

A Ferencváros 3-0-ás győzelmet aratott vasárnap a Pápa vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 18., idei első fordulójában.


 
Két nagy hazai helyzettel kezdődött a találkozó, amelyre a Ferencváros két góllal válaszolt. A játákrész második felében felváltva forogtak veszélyben a kapuk.

A második félidő elejére a stadion négy reflektora közül csak kettő maradt üzemképes, így félhomályban folytatódott a meccs. A Lombard támadgatott, a vendégek pedig védekeztek. Igazi helyzetig azonban nem jutottak a hazaiak, s az FTC egy kontra után végleg eldöntötte a mérkőzést. 


Lombard Pápa Termál FC-Ferencváros 0-3 (0-2)
gólszerzők: Jenner (17.), Aborah (23.), Böde (84.)

A vendég Videoton fölényes, 4-0-s győzelmet aratott a Budapest Honvéd otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában. 

Lüktető iramban kezdődött a mérkőzés, az első 20-25 percben mindkét kapu előtt adódtak nagy helyzetek, gól egy szöglet után, a székesfehérvári Mitrovic szép átemelése révén született. Ezt követően az addig nyíltnak tűnő összecsapás néhány perc alatt eldőlt, miután a 37. percre már három góllal vezetett a Videoton.
A fordulás után a Honvéd ment előre, próbált faragni a hátrányán, de támadásaiba nem volt átütő erő, így fokozatosan alábbhagyott a hazaiak lendülete, a Videoton pedig könnyedén őrizte biztos előnyét. Sőt, Mitrovic újabb gyönyörű találatot is szerzett, így végül nagyon simán nyerte az előzetesen kiélezettebbnek várt mérkőzést a vendégcsapat. 


 Budapest Honvéd-Videoton FC 0-4 (0-3)
 gólszerzők: Mitrovic (25., 75.), Oliveira (30.), Kovács I. (37.)

forrás: telesport.hu