NBI: Győzelemmel kezdett a címvédő Szolnok

Idegenbeli győzelemmel kezdte meg szereplését a címvédő Szolnok a férfi kosárlabda NB I-ben, miután a középszakasz felsőházának első mérkőzésén könnyedén nyert Jászberényben. 



Már elővételben elkeltek a jegyek, és a Jászberény telt ház - 900 néző - előtt fogadta a Bercsényi úti csarnokban az alapszakasz helyett a regionális Adria Ligában szerepelt Tisza-partiakat. 

A vendégek igazolták hírnevüket, és James Florence, valamint Brandon Gay révén már a nyitónegyedben elhúztak a sorozatban kilenc sikernél tartó Jászberénytől, amely negyedikként zárta az alapszakaszt. 

A második negyedben még inkább kiütközött a két csapat közötti különbség, 20 perc alatt 10 szolnoki tripla hullott a gyűrűbe, így a nagyszünetben már 32-53 volt az állás. 

Fordulás után a házigazdák a válogatott Soós Gábor vezetésével tíz pontra faragták a különbséget (50-60), az utolsó játékrész 56-70-ről indult.

A hajrára Báder Márton a mezőny legjobbjává lépett elő, és ismét tíz pont fölé nőtt az Olaj előnye, amely végül magabiztosan nyerte meg az április 20-ig tartó középszakasz nyitómeccsét. 

TOP COP Security Jászberény-Szolnoki Olaj KK 68-94

forrás: MTI