Moniz szerint történelmi küldetés vár a Fradira az Újpest ellen

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában a hatodik helyezett Ferencváros a tizenkettedik Újpestet fogadja. A két csapat között hat pont a különbség a táblázaton. Az őszi szezonban 2-1-es hazai siker született a Megyeri úton.


Esni fog. A meteorológusok legalább is ezt mondják, ám most ez érdekli legkevésbé a szurkolókat. Tíz napja minden jegy elfogyott, tizenötezret a fradisták vásároltak meg, ezernégyszázat az újpestiek kaptak. 

Emberemlékezet óta nem rendeztek Magyarországon ennyi ember előtt bajnokit, a felfokozott érdeklődés egyik oka, hogy ez lesz sz
utolsó derbi a lebontás előtt álló Albert Stadionban.


Ez a tény olyanokat is megmozgatott, akik az utóbbi
évtizedekben ilyen-olyan meggondolás miatt távol tartották magukat a magyar futball legpatinásabb és egyben legfeszültebb párharcától. Van aztán még egy, korántsem elhanyagolható szempont, ami miatt megtelik majd az Üllői úti aréna. A hazai csapat, függetlenül attól, hogy nem sorolható a potenciális bajnokesélyesek közé, az utóbbi évek legerősebb

Fradija. A téli felkészülés, a keret erőssége és a tavaszi nyitómeccsen mutatott játék és eredmény legalább is ezt sugallja. Mikor, ha nem most érkezett el az a pillanat, amikor a zöld-fehérek visszavághatnak a számukra máig nyomasztó 2010 szeptemberi 0-6-ért, vagy akár a legutóbbi, a hosszabbításban elveszített Megyeri úti 1-2-ért.


Ricardo Monizt nem ez foglalkoztatja. A tréner természetesen átérzi a meccs jelentőségét, ugyanakkor intő jelnek tartja a hétközi Ligakupa-vereséget, mert bár továbbjutott a csapat, képtelen volt megközelíteni a négy nappal korábbi teljesítményét, amikor ugyanott lenullázta a Lombardot.


,,A szerdai, Pápa elleni mérkőzés szégyen volt - utalt a 4-2-es vereségre Moniz a fradi.hu-n. - Nekem is nagyon rossz volt látni, hogy így teljesít a csapat. Azt vallom, hogy minden egyes alkalommal a legjobb játékunkat kell nyújtanunk, nem lehetünk kétarcúak. Ez most, az Újpest elleni derbi előtt különösen fontos. Ez az a filozófia, amellyel előreléphetünk. Minden mérkőzésünkért vállalom a felelősséget, ezért is szégyelltem magam a pápai meccs után".

A holland edző ezután néhány mondatban összefoglalta, mit vár a derbitől, a játékosaitól és mit jelent számukra a közönség támogatása:
,,Mindössze egyetlen dolgot szeretnék üzenni a szurkolóknak, azt, hogy kiváló érzés úgy készülni a találkozóra, hogy tudjuk, elképesztő buzdításban lesz részünk. A Ferencváros drukkerei egészen különlegesek, és abban bízom, hogy a játékosok a pályán hálálják majd meg a buzdítást. A futballistáinknak a múltért és azokért az emberekért kell küzdeniük, akik itt, együtt írták a Ferencváros történelmét és tették naggyá a stadiont. Ezért is lesz különleges a derbi".

Tv: M1 16.30ó

forrás: hatharom.hu