Minden gyerek lakjon jól - Idén már 35 ezer család kap támogatást

A tervek szerint az idén összesen 35 ezer 269 család részesül a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány vetőmag- és kisállat-támogatásából - tájékoztatta az MTI-t az alapítvány kuratóriumának elnöke abból az alkalomból, hogy csütörtökön a Heves megyei Kömlőn indítják útjára a vetőmagosztást.
   
Hegedűs Zsuzsa közölte, hogy az idén újabb 83 települést és 7535 családot vonnak be a mini háztáji megteremtésére irányuló programjukba.
 
A kömlői rendezvényen a tervek szerint részt vesz Szécsi Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó, a kapus ugyanis 5 millió forintot nyert egy televíziós vetélkedőműsorban és az összeget felajánlotta az alapítvány számára - közölte a kuratóriumi elnök.
 
Az alapítvány honlapján olvasható információk szerint az 5 millió forintból idén 357 nehéz körülmények között élő, többgyerekes család számára tudják biztosítani a mini háztájit, egy ilyen átlagos költsége 14 ezer forint.
 
Az alapítvány tavaly 12 ezer 571 új családot vont be a háztáji akcióba, ők összesen 158 millió forint értékű támogatásban részesültek.


forrás: MTI