Maldonado jövőjére is kihatással lehet Chavez halála

Noha Pastor Maldonado kivételes tempója egyértelművé vált az elmúlt évben, nem titok, hogy a Venezuelából érkező komoly állami támogatás megkönnyítette számára a Forma-1-be vezető utat. 



A pilóta mögött álló olajtársaság, a PDVSA az elnök Hugo Chavez kezében volt, aki előszeretettel fektetett be a motorsportokba: az Amerikában szerencsét próbáló EJ Viso és Milka Duno is a támogatását élvezte. 

Chavez azonban kedden, a rákkal való hosszú küzdelem után 58 éves korában elhunyt, politikai bizonytalanságot előidézve az 1998 óta általa irányított országban, ami pedig továbbgyűrűzve akár az autóversenyzésbe való befektetésekre is kihathat. 

A feltételezések szerint a PDVSA évi 45 millió dollárral járul hozzá a Williams költségvetéséhez, akiknek autóját Maldonado tavaly a Spanyol Nagydíjon győzelemre is vezette, azonban ha a Venezuelában hamarosan sorra kerülő választásokon az eddig hatalmon lévő Egyesült Szocialista Párt elveszít, akár teljesen meg is szűnhet ez a támogatás, ami nem csak a pilóta, de a csapat jövőjére is kihatással lehet. 

Maldonado kedden éppen a Williams egy sajtórendezvénye előtt értesült barátja, Chavez haláláról, ami őt is megérintette. „Osztozom minden venezuelai polgár mély fájdalmában” - írta Twitteren. 

forrás: hírado.hu