Kubica 4 Eb futamot tervez

Az elmúlt hetekben már biztos volt, hogy Robert Kubica a Rally Eb-n folytatja, ám rajthoz állásainak száma még kérdéses maradt. Mára kiderült - négy versenyen gyûjti majd a kilométereket, melyek között szerepel a számára hazainak számító lengyel futam is. 



Kubica a programját csütörtök délután hozta nyilvánosságra egy varsói sajtótájékoztató keretében, ahol többek között fény támogatóira is- a Citroen és a Michelin mellett a lengyel olajvállalat, a Lotos támogatását élvezheti az idei szezonban.

A korábbi kanadai nagydíj gyõztese egy Citroen DS3 RRC-vel próbálja felvenni a harcot a mezõnnyel. Elsõ futama a Kanári-szigeteken lesz, március 21-23. között, utána az Azori-szigeteken, a Tour de Corse-on és a lengyel ralin lesz ott az ERC versenyzõivel.

"A futamokon való részvétellel kapcsolatban semmilyen más célom nincs, csak hogy tanuljak.” - kezdte mondandóját a 28 éves versenyzõ.

"A rali egy új kihívás most a számomra, és tapasztalatgyûjtésre szeretném felhasználni a tervezett versenyeket - plusz az új navigátorommal is szeretnék összekovácsolódni. Legjobban a lengyel szereplést várom - nem hazudok, 12 éves korom óta nem álltam rajthoz a hazámban."

Francois Ribeiro, az Eurosport Events igazgatója kifejezetten örül Kubica többfutamos szereplésének: "Jó hírt kaptunk Roberttel kapcsolatban.
Nagyon örülünk, hogy négyszer láthatjuk a sorozatban majd versenyezni."

forrás: Rallysport.hu