Chilton izgatott és szeretne a vb-címért harcolni

Tom Chilton, aki az RML istálló egyik pilótája lesz a háromszoros világbajnok Yvan Muller mellett, meglehetősen elégedetten nyilatkozott a Chevrolet Cruze-zal megtett első kilométerei után és izgatottan várja a túraautó-világbajnokság 2013-as szezonját, amely szűk két hét múlva Monzában rajtol.



A Chevrolet gyári csapatként való kivonulása után az RML hétfőn jelentette be, hogy idén két Chevrolet Cruze-zal állnak majd fel a rajtrácsra, amelyeket 2008, 2010 és 2011 összetett győztese, Yvan Muller, valamint az újonnan leigazolt Tom Chilton fog vezetni. Utóbbi, aki tavaly még az Arena International Motorsport színeiben versenyzett egy Ford volánjánál, nagyon elégedett volt az első két tesztnapja után:

„Minden olyan, mint amire számítottam” – idézi Chilton szavait az autosport.com. „Igazából nem kellett semmilyen beállítást módosítanom, már készen ott voltak. Volt egy teljes napom Snettertonban, majd egy esős napom Brands Hatchben, és csak arról tudok beszélni, hogy az autó mennyire jó. Nem éreztem magam idegennek sem: bár sok időt töltöttem a Ford fejlesztésével, de az összes terület, ahol a Focus működött, a Cruze is, szóval nem volt nehéz megszoknom. Ez is egy fantasztikus csapat. Nagyon izgatott vagyok a szezonnal kapcsolatban.”

Chilton még egy rövid tesztet fog teljesíteni a két hét múlva esedékes monzai szezonnyitó előtt, amelyen továbbra is az autóval való ismerkedés lesz a brit elsődleges célja. 
Csapattársa, Muller már elég jól ismeri a kocsit, hiszen már negyedik szezonját kezdi meg az alakulatnál, s az előző három alkalomból kétszer is világbajnoki elsőségig jutott velük. Nem véletlen, hogy hatalmas tapasztalata miatt Chilton örül, hogy a franciával alkot egy párost, ugyanakkor le is szeretné győzni a klasszist és a világbajnokságért küzdeni:

„Yvan talán a legjobb versenyző, akivel csapattársként összekerülhetsz” – mondta a jövő pénteken 28. életévét betöltő pilóta. „Természetesen remélem, hogy le tudom győzni, de szeretnék megpróbálni tanulni is tőle, mivel ő az egyik legjobb túraautós versenyző a történelemben. Egy párként félelmetes tapasztalattal rendelkezünk, és ismerjük a csapat képességeit, szóval remélhetőleg harcban leszünk a világbajnoki címért.”

forrás: P1Race.hu