Az MSZP szerint nem hibáztak

Az MSZP szóvivője szerint szabályszerűen jártak el, amikor a párt Magyarország ma címmel bemutatott filmjében felhasználták az egyik kereskedelmi csatorna híradójának részleteit.

Török Zsolt ezt annak kapcsán közölte hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában, hogy az RTL Klub szerzői jogsértés miatt tiltakozott az MSZP-nél, mert a párt a vasárnap bemutatott kampányfilmjéhez engedély nélkül használta fel a televízió híradójának felvételeit.
  
Az MSZP szóvivője azt mondta: álláspontjuk szerint a közösségi viodeomegosztó portálon bárki szabadon felhasználhatja a felvételeket, ha megjelöli a forrását, és ennek ők eleget tettek, mert, mint fogalmazott, egyértelműen és jól látszik, hogy a filmhez használt képanyagok mely televíziótól származnak.
  
Mesterházy Attila, az MSZP elnöke vasárnap mutatta be azt a húszperces kisfilmet, amely a szocialista párt kampányának része, és amely az MSZP véleményét tükrözi az ország állapotáról és az Orbán-kormány hároméves tevékenységéről.
  
A film bemutatása után az RTL Klub szerzői jogsértés miatt levélben fordult az MSZP-hez, mert állításuk szerint a párt engedély nélkül használt fel részleteket a kereskedelmi csatorna híradójából.
  
"Az RTL Klub sem korábban, sem a jövőben nem ad segítséget, és biztosít alapanyagot vágott, vagy nyers formában politikai pártok kampányfilmjeinek elkészítéséhez" - szögezték le, egyben azt kérve az MSZP-től, az RTL Híradóból származó részleteket ne használja a jövőben, és a bármely videomegosztó portálon közzétett filmet a szerzői jogi szabályok szerint módosítsa.

forrás: MTI