WWE: Hatalmas név a ”halhatatlanok” között

Bruno Sammartino az ESPN-nek elmondta, hogy idén bekerül a WWE Hall of Fame-jébe. Pár órával később a szervezet is megerősítette a legenda bejelentését.


A WWE történelmének egyik legjobb pankrátora, Bruno Sammartino és a szervezet elnöke, Vince McMahon már évtizedek óta nem ápol baráti viszonyt. Az olasz születésű Sammartino nagyon komoly kritikákat fogalmazott meg McMahon munkásságáról. Az ”Olasz Superman” véleménye szerint Vince tönkreteszi édesapja, Vince McMahon Sr munkáját (ő alapította meg a WWE-t), ugyanis a szervezet olyan irányba haladt a vezetésével, amely csak árt a sportágnak.

Az összekülönbözések ellenére Vince McMahon többször is felkereste Sammartinót azzal, hogy beiktatná a WWE Hall of Fame-jébe, de a hetvenhét esztendős legenda mindig visszautasította őt. Nos, Sammartino nem McMahon, hanem Paul Michael Levesque, azaz Triple H miatt gondolta meg magát. A tehetségkutató részleg ügyvezető alelnöke állítólag több órán át beszélt a szervezet második világbajnokával, akinek elmagyarázta, hogy a WWE-ben belül több változás is volt.
Sammartino az ESPN-nek elmondta, hogy a Triple H-el való beszélgetése után újra elkezdte nézni az adásokat és a véleménye szerint a szervezetben tényleg több változás is volt. Kiemelte, hogy végre nincsenek káromkodások, a pankrátorok remek dolgokat csinálnak és ez egy családbarát program lett, amely elnyerte a tetszését.

Nem szabad elfeledkezni Sammartino eredményeiről sem. Az ”Élő Legenda” kétszer szerezte meg a WWE bajnoki övét, amelyet 4,040 napig birtokolt, ez természetesen rekordnak számít. Sammartino még egy elképesztő csúcsot tart. Az első uralkodása 1963. május 17-től egészen 1971. január 18-áig tartott (2803 nap, megszakítás nélkül), ez a leghosszabb időszak, amelyet egy pankrátor bajnokként elöltött a WWE-ben. 


A pankrátor a US tag team övet is birtokolta egyszer (Spiros Arion volt a társa), ezen felül kétszer volt a nemzetközi csapatbajnoki cím tulajdonosa (Dominic DeNucci, Tony Marino).

forrás: sport365.hu