Vlagyimir Klicsko megdöbbentő húzásra készül

Egyes hírek szerint Vlagyimir Klicsko megtalálta az április 6-ra tervezetett mérkőzésére az ellenfelét. A nehézsúlyú világbajnok Fres Oquendóval csaphat össze. 


A tervek szerint április 6-án Hannoverben teszi kockára a WBA Szuper (Boksz Világszövetség), a WBO (Boksz Világszervezet), az IBF (Nemzetközi Bokszszövetség) és az IBO (Nemzetközi Boksz Szervezet) nehézsúlyú világbajnoki címeit Vlagyimir Klicsko (59-3, 50 KO). 

A világ egyik legjobb nehézsúlyú ökölvívójának tartott Klicskónak egyelőre nincsen ellenfele, de a különböző szakoldalak már egy tucat bokszolóval összehozták.

 Fres Oquendo (35-7, 23 KO) személyében egy új név került a kalapba. A harminckilenc esztendős amerikai ökölvívó nem tartozik az elit bokszolók közé, de a pályafutása során több komoly mérkőzése is volt már. Oquendo korábban két világbajnoki címmérkőzésen bizonyíthatott. 2003-ban az IBF akkori világbajnoka, Chris Byrd pontozással verte meg őt. Egy ével később a WBA világelsője, John Ruiz a 11. menetben állította meg.
A világbajnoki címmérkőzéseken kívül bokszolt még Clifford Etienne-el, David Tuával, Evander Holyfielddel és James Toney-val is. Az elmúlt években viszont középszerű bokszolókkal csapott össze. Érdekesség, hogy Oquendo 2010-ben pontozásos vereséget szenvedett attól a Jean Marc Mormeck-től, akit Klicsko tavaly márciusban négy menet alatt kivégzett.

Amennyiben Klicsko a 10 centiméterrel alacsonyabb Oquendót választja, azt azzal lehet magyarázni, hogy a WBA döntése értelmében július 31-éig kikell állnia Alexander Povetkinnel, azaz az ukrán világbajnok egy felhozómérkőzésnek szánja az áprilisi összecsapását.


forrás: sport365.hu