U18: Döntetlent hozott az első norvégok elleni meccs

Az U18-as magyar labdarúgó-válogatott a spanyolországi La Mangában lejátszotta heti első felkészülési meccsét a norvégok ellen, amely 1–1-es döntetlennel zárult – számolt be róla az mlsz.hu. 


Mészöly Géza Spanyolországban edzőtáborozó együttese már a jövő évi, magyarországi U19-es Európa-bajnokságra készül, idei első nemzetközi mérkőzésén a norvégok ellen lépett pályára. Az első félidőben mezőnyben kiegyenlített volt a játék, a helyzetek sem maradtak el a kapuk előtt, de míg a norvégok a 41. percben egy szöglet után gólt szereztek, addig a magyar válogatott csak két kapufáig jutott.


A fordulás után változott a játék képe, átvettük az irányítást, és a magyar dominancia az 55. percben góllá érett, egy jobb oldali akció végén Medgyes Zoltán tört kapura, és 15 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot. Az egyenlítés után néhány perccel Farkas Zoltán került ziccerbe, de közelről a kapusba lőtte a labdát. A hajrában maradt a magyar fölény, de a győztes gólt nem sikerült megszerezni.

Válogatottunk a Hrabina Alex – Baksa Dénes, Asztalos Dávid (csk), Pataki Zsolt, Nagy Dominik (Vallajos Dominik, 85.) – Németh Márió (Ács Ádám, 75.), Pongrácz Viktor, Medgyes Zoltán – Tóth László (Osváth Attila, 70.), Farkas Zoltán (Bereczki Dániel , 70.), Varga Szabolcs (Hujber Tamás, 75.) összetételben játszotta le a mérkőzést, a két csapat szerdán kora délután ismét megmérkőzik egymással.

„Látszott, hogy az idei első meccsünk volt a mai, de ha figyelembe vesszük, hogy egy hosszabb szünet után, kevés edzéssel a hátunk mögött léptünk pályára, akkor úgy értékelhetünk, hogy megfelelő teljesítményt nyújtott a csapat – mondta a mérkőzés után Mészöly Géza. – Az első félidőben még nem vettük fel a ritmust, nem tudott úgy teljesíteni a társaság, ahogy szerettünk volna. A norvégok nagyon jó játékerőt képviseltek, ismét ízelítőt kaptunk abból, amit novemberben a felnőtt válogatott is bemutatott Budapesten, vagyis nemcsak fizikálisan erősek az északi játékos, hanem ezzel együtt technikás futballt is játszanak. 

A szünet után már sikerült felvenni a nemzetközi ritmust, jóval agresszívebben játszottunk, és egyik nagy erényünket kihasználva, egy letámadás utáni labdaszerzést követően vezetett szép akcióból egyenlítettünk, majd esélyünk volt a győztes gól megszerzésére is. A második félidőben jól teljesített a csapat, de bízom benne, hogy a szerdai második mérkőzésen még jobb játékot tudunk majd bemutatni."

forrás: NSO.hu