Szép pénzt adtak Ayrton Senna kesztyűjéért

A bekeretezett kesztyűkért Gerard Lopez, a Lotus F1-es istálló tulajdonosa 22 ezer fontot fizetett. 


Közel hét és fél millió forintnak megfelelő fontot adtak hétfőn egy jótékonysági aukción egy pár kesztyűért, amelyet Ayrton Senna, a brazilok 34 évesen elhunyt háromszoros világbajnok Forma-1-es pilótája viselt az 1991-es szezonban. 

Az 1994-es San Marinó-i Nagydíjon halálos balesetet szenvedett versenyző ebben a kesztyűben kormányozta 1991-ben a McLarent, amellyel abban az évben harmadik vb-címét nyerte. 

A bekeretezett kesztyűkért Gerard Lopez, a Lotus F1-es istálló tulajdonosa 22 ezer fontot fizetett. Senna 1985 és 1987 között versenyzett a Lotusszal. 

A londoni Királyi Operaházban rendezett eseményen három korábbi vb-győztest, a háromszoros bajnok osztrák Niki Laudát, a repülőgép-balesetben elhunyt kétszeres világbajnok Graham Hillt, valamint utóbbi fiát, az 1996-ban diadalmaskodott Damon Hillt beválasztották a Motor Sport magazin hírességeinek csarnokába, ahová Colin Chapman, a Lotus istálló alapítója, illetve a Le Mans-i 24 órás versenyen nyolcszor győztes dán Tom Kristensen is bekerült. 

forrás: MTI