Ronaldo gálázott a Realban, óriási bajban a Deportivo

A címvédő Real Madrid hazai környezetben 4-1-re győzött a Sevilla ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának szombati játéknapján. A Deportivo La Coruna pedig 3-0-ra kikapott a Granadától. 


Ezúttal könnyed győzelmet aratott a Real Madrid, a 17. percben Benzema talált be, majd Ronaldo-varázslattá alakult a mérkőzés: a 26. percben gyönyörű csellel csapta be védőjét, és szerzett gólt, a 46. minutumban ismét ballal volt eredményes a portugál, majd az 59. percben közelről köszöntött be a Sevillának, akik gyakorlatilag semmilyen ellenállást nem tanúsítottak a mérkőzés folyamán. A Real 46 pontjával négy egységre zárkózott az Atlético mögé.

Az este másik mérkőzésén a ligautolsó Deportivo La Coruña fogadta a Granada gárdáját, és a hazaiak pontosan egy félidőn keresztül tartották magukat, de a játékrész hosszabbításában már gólt kaptak, ráadásul öngólt, Marchena jóvoltából. A második félidő elején a Granada megduplázta előnyét,a ráadás perceiben pedig Manuel Pablo tizenegyest érően szabálytalankodott a saját tizenhatosán belül, Siqueira pedig kíméletlenül bevágta a büntetőt, kialakítva a 0-3-as végereményt. A Depor hat pontra van a bentmaradást érő 17. helytől, de minden ellenfele vasárnap még játszik egy mérkőzést. A Granada a 14. helyre lépett előre.

Real Madrid-Sevilla 4-1 (2-0)
Gólszerző: Benzema (18.), Ronaldo (26. 46. 59.) ill. Manu (87.)

Deportivo La Coruña-Granada 0-3 (0-1)
Gólszerző: Marchena (öngól, 46.), Ighalo (51.), Siqueira (95.)

forrás: sport365.hu