Ricciardo: A győzelem sem lehetetlen

Akár még futamot is nyerhet 2013-ban a Toro Rosso Forma-1-es csapata – legalábbis így vélekedik a gárda ifjú versenyzője, Daniel Ricciardo, aki szerint a faenzai kiscsapat komoly előrelépéseket tett tavaly óta. 


Az ausztrál tehetség az AS című spanyol sportlapnak nyilatkozva kifejtette, rendkívül pozitívak az érzései a Toro Rosso új versenyautójával kapcsolatban, melyet múlt héten, Jerezben tesztelhetett először.

 „Azt hiszem, a célunk az kell, hogy legyen, hogy a legjobbak legyünk az éllovasok mögött – szóval, hogy a Williamsszel, a Force Indiával és a Sauberrel harcoljunk” – mondta Ricciardo. „Számomra ez rendszeres pontszerzést, és esetleg néhány dobogót jelent.”
„Az autónk tavaly nem volt elég versenyképes, de meglátjuk, ezúttal mire leszünk képesek. Nyerni nem könnyű, de esőben a Toro Rossóval sem lehetetlen – elég csak [Sebastian] Vettel elsőségére gondolni [még 2008-ból].”

Amikor arról faggatták, esélye lehet-e arra, hogy jövőre honfitársa, Mark Webber helyére lépjen a Red Bull Racing alakulatánál, Ricciardo így felelt: „Amire most szükségem van, hogy jó évet teljesítsek, aztán majd meglátjuk. Tudom, hogy mire kell most összpontosítanom.”


forrás: hírado.hu