Reálisan látja esélyeit a Ferrari

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Stefano Domenicali elárulta, új versenyautójuk kifejlesztése során arra törekedtek, hogy csökkentsék lemaradásukat legfőbb riválisaikkal szemben – a szakember szerint nehéz domináns autóval előállni a mai szabályok közepette. 


A maranellói gárda versenyzője, Fernando Alonso tavaly mindössze 3 ponttal csúszott le a világbajnoki címről, noha nyilvánvaló volt, versenyautója közel sem volt annyira ütőképes, mint a Red Bull, vagy a McLaren 2012-es modellje.

Stefano Domenicali elmondása szerint  abban bízik, az új autó elég jó lett ahhoz, hogy újra a vb-címért harcoljon.
„A legfontosabb dolog, hogy Fernando és Felipe [Massa] számára versenyképes autót biztosítsunk” – fogalmazott a csapatfőnök. „Nem hinném, hogy számíthatunk arra, hogy az autónk sokkal gyorsabb lesz a többiekénél – de azért fantasztikus volna.”

„Két lábbal a földön kell járnunk, és olyan autóval kell előállnunk, mely képes felvenni a versenyt riválisainkkal.”

A szakember hozzátette, azért döntöttek úgy, hogy egy panellel eltakarják az F138-as versenygép kacsacsőrét, mert úgy vélik, ez növeli annak teljesítményét is.

„Szerettünk volna ebbe az irányba elmenni, mert az egész projekt a teljesítményt volt hivatott növelni ezen a területen. Ráadásul sokkal szebb is!”

A gárda kétszeres világbajnoka, Alonso hozzátette, egyelőre lehetetlen megmondani, mennyire lesznek versenyképesek 2013-ban.

„Az élen csak tizedek jelentik a különbséget. Tizedek, melyek nem megfigyelhetők akkor, ha csak ránézünk az autóra” – fogalmazott a spanyol. 


„Néha nem tudja az ember, egy bizonyos autó miért uralkodik. Muszáj pályára gurulnunk, hogy lássuk, mennyire is versenyképes az új modell.”

forrás: hírado.hu