NFL: Újabb bajnok vonul vissza, peches ifjoncok

A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) legutóbbi szezonját megnyerő Baltimore Ravens támadófalembere, Matt Birk bejelentette visszavonulását. A 36 éves center 15 éves pályafutása során 210 mérkőzésen lépett pályára, 2009-ben tette át a székhelyét a marylandi együtteshez, ahol azóta minden mérkőzésen kezdőként jutott szóhoz.


Birk nem az első Holló, aki a bajnoki cím után szögre akasztja sisakját, mint ismert, a klub legendája, Ray Lewis már a rájátszás elején bejelentette, hogy az idény végén visszavonul. 

A California egyetemet elhagyó Keenan Allen hátulsó keresztszalag-húzódást szenvedett, ezért a korábban első körös tehetségnek tartott elkapó nem vehetett részt a jelenleg is zajló játékosbörze előtti felmérőkön, csak úgy, mint a Utah kiváló védőfalembere, Star Lotulelei, akinél szívbetegséget diagosztizáltak az orvosok.

A New Orleans Saintsnél nem marasztalt Johnny Patrick (cornerback) nem sokáig maradt csapat nélkül, egyből lecsapott rá a San Diego, a korábbi Buffalo Bills-safety, George Wilson pedig a Tennessee Titans védelmét erősíti az elkövetkezendő két évben. A Buffalóval kapcsolatos további hír még, hogy az elülső keresztszalag-szakadásból lábadozó David Nelson nem kap tendert, így korlátlan szabadügynökké válik.

Az Atlanta Falcons valószínűleg megvál öregedő futójától, Michael Turnertől, aki a 2013-as szezon során 6.9 millió dollárt keresne a Nemzeti főcsoport döntősénél.

A napokban felvetődött a pletyka, hogy a 18 millió dollárral a fizetési sapka felett álló Dallas Cowboys rövid úton megválik kiváló elkapójától, Miles Austintól, de a klub elöljáró gyorsan cáfolták, hogy nem rúgják ki az előző idényben 943 yardig és 6 TD-ig jutó elkapót – ezzel a mozgással egyébiránt 3.6 milliót spórolhatott volna a texasi klub.

forrás: NSO.hu