NBII: Szeged megvonja a támogatást a labdarúgástól

A Dr. Botka László szocialista polgármester által vezetett város 2013-mas költségvetésében 60 millió forinttal kevesebb jut a kiemelt sportegyesületekre. 


Támogatás nélkül maradhat a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapata, ha a február 22-i szegedi közgyűlés elfogadja a 2013-as évre tervezett költségvetést.

Négy egyesület számára összesen 103,1 millió forintnyi támogatást ad Szeged városának 2013-as költségvetési tervezete, amelyet a szegedvaros.hu oldalon bárki elérhet – az idei évben a költségvetési előterjesztés a központi forráselvonások miatt visszatért a 2010. évben is kiemeltnek minősített egyesületi körhöz. 

A Szegedi Vízisport Egyesület 39,6, a Szegedi Vízilabda Egylet 33,9, a Szegedi Tekézők Egyesülete 15,4, a Szedeák KE kosárlabdacsapata pedig 14,2 millió forintot kap 2013-ban a várostól.

A polgármester szerint a támogatás csökkentésére azért van szükség, mert a kormányzati elvonások 1,6 milliárdos lyukat ütöttek a költségvetésben.

A költségvetési tervezet szerint szintén csökken a sportcélú támogatási keret, amely idén 47,5 millió forint helyett 10 millió lesz. Az összegből tavaly pályázati kiírás és az ifjúsági és sportbizottság döntése alapján részesültek az egyesületek, sportrendezvények és egyéni pályázók. 

Szeged városa több helyi rendezésű sporteseményt támogathat: a kajak-kenu világkupára 5 millió, a sárkányhajó-világbajnokságra 2 millió, a teke világranglista-versenyre 1,4 millió, míg a görkorcsolya-Európa-kupa-futamra 600 ezer forint támogatást tartalmaz a tervezet.

forrás: Délmagyar.hu