Lauda: A Mercedes a top 3-ban harcolhat idén

A Mercedes GP nem ügyvezető igazgatója és résztulajdonosa, Niki Lauda szerint bár Sebastian Vettel van a legjobb formában, de ő akkor is biztos benne, hogy a Mercedes GP képes lesz majd az idei szezonban a top 3-ban harcolni. 


Bár a Mercedes 2013-as W04-es konstrukciója elég felemásan szerepelt az első jerezi teszten Lauda bízik benne, hogy Lewis Hamilton és Nico Rosberg képesek lesznek az élmezőnyben harcolni vele az idei szezonban. 

„A legnagyobb örömöm az, hogy most már a Mercedes képes versenyezni a top három csapattal” – nyilatkozta Lauda a Bildnek.
Lauda szerint azonban egyértelmű, hogy még mindig Sebastian Vettel és a Red Bull van az élen. „Az autók relatíve közel vannak egymáshoz. Az én véleményem szerint azonban ebben a pillanatbanVettel a leggyorsabb. Az autója jól működik, megbízhatónak tűnik, és most egy kicsit gyorsabb is, mint a többiek.”


Sokak szerint a Formula-1 nagyon komoly pénzügyi válságban van, de Ross Brawnhoz hasonlóan ugyanakkor Lauda sem gondolja azt, hogy ez szokatlan lenne az F1-ben. „Aki a Formula-1-be, a legmagasabb kategóriába jön, az saját döntéséből teszi ezt. Ezért én nem érzek szánalmat, ha egy csapat pénzügyi gondokba kerül. És nem tudom, hogy miért olyan izgatott mindenki ezért. A spanyol csapat (a HRT) mindent rosszul csinált, amit csak tehetett.

Egy nagyon rosszul szervezett csapat voltak egy rossz autóval. Az a helyzet, hogy az F1-ben ha jól dolgozol, akkor sok pénzt keresel. Ez ilyen egyszerű. Most és mindig is az elmúlt 30 vagy 40 évben a Formula-1-nek voltak pénzügyi gondjai, mielőtt ismét megoldódnának azok.”

forrás: formula.hu