Lámpák nélkül száguldozott sötétedésben a Turán-Zsiros páros

Turán Frigyes, Zsiros Gábor alig várta, hogy elkezdődjön a versengés a rali Európa-bajnokság idei második futamán, a lett Liepäja-Ventspils-ralin, pénteken három gyorsasági szakasz szerepelt a programban. 


Az R4-es Subaru Imprezával autózó magyar párosnak összesen a lámpasorral akadt némi gondja(a hosszú egyenesek végén a pilóta nem látta jól a féktávot), ám holnap semmi nem fogja gátolni a csapatot , hogy megkezdje felzárkózást a 14. helyről.


„Olyanok a pályák, mint Finnországban! – lelkendezett Turán Frici – Nagyon gyorsak, eltűnős kanyarokkal, néhány meglehetősen nagy betöréssel – rettenetesen élvezzük a versenyt. Azt a néhány lassú kanyart leszámítva negyedik-ötödik sebességi fokozatban száguldunk, mindenhol száz fölötti a tempó, sőt, gyakran százhatvanig is felgyorsulunk. Fülig ér a szánk.
A magyar különversenyben egyelőre Szabó Gergő vezet, de jövünk fel, és jó meccset vívunk, miközben jókat bandázunk a másik két magyar párossal, szóval a hangulat is hibátlan.”

A Turán Motorsport pilótája azt is elmondta, noha hó nem esett az elmúlt napokban, sőt, az időjárás elkezdett melegedni, azért minden pályán megmaradt a jég, úgyhogy a nagyszöges gumik remekül „tették a dolgukat”. Az autó is remekül vizsgázott, úgyhogy az autóban és a csapaton belül is remek a hangulat.

„Annál szebb látvány nem ért mostanában, mint amikor megérkeztünk a péntek esti céldobogóra és a főtéren egyszer csak nagy pelyhekben hullani kezdett a hó. Ha így folytatódik, szombatra tényleg teljesül az álmunk, és havas pályákon folytathatjuk a versenyt. Amúgy eddig minden jól alakult, leszámítva azt a kis problémát a lámpasorral, de majd szombaton világosban gyorsulunk” – ígérte Zsiros Gabi.

Az Európa-bajnokság mezőnyére szombaton és vasárnap is 6-6 gyorsasági szakasz vár.

forrás: sport365.hu