Jótékonysági cicaünnep Békásmegyeren a macskák világnapján

Minden a cicákról szól vasárnap a Békásmegyeri Közösségi Központban a macskák világnapja alkalmából: macskamentők, macskás egyesületek képviselői tartanak előadásokat, lehet cicákat simogatni és hozzájárulni a helyszínen rendezett jótékonysági árveréshez, amelynek teljes bevételét a Macskamentő Alapítványnak ajánlják fel a szervezők.
 
Az eseményen előadást tartanak az alapítvány munkatársai, és más, macskamentéssel foglalkozó civil szervezetek is bemutatkoznak. Sor kerül számos cicafajta bemutatójára, valamint kiállítja legszebb tárgyait Kéky Kira is, a több száz macskás tárggyal büszkélkedő gyűjtő, aki a jótékonysági árverésre is felajánl néhány darabot kedves tárgyai közül - tájékoztatták az esemény szervezői az MTI-t.
 
A program egyik legfontosabb üzenete, hogy felhívják a figyelmet az emberek és állatok kapcsolatára és a felelős állattartás fontosságára.
 
A helyszínen lehetőség lesz az állatokkal foglalkozó szervezetek támogatására, amelyek szívesen fogadnak minden macskamentéshez felhasználható tárgyi hozzájárulást is.
 
Az ingyenes rendezvény délelőtt 10 órától várja az állatbarátokat.

forrás: MTI