Horváth: Betta fogadott és Amerikába akart utazni a bundapénzből

A bundaügyben jól értesült rangado.hu előállt azzal a bizonyítékkal, amelyek szerint Horváth Gábor, a Siófok, a REAC és a Diósgyőr egykori játékosa Détári Lajosra és a labdarúgó korábbi barátnőjére, Lipcsei Bettára vallott.

A rangado.hu korábban megszellőztette, hogy Horváth Gábor a magyarországi bundabotrány egyik koronatanúja többek között korábbi barátnőjére, Lipcsei Bettára és Détári Lajosra is terhelő vallomást tett a gyanúsítotti kihallgatásán. Ezeket az állításokat a jelenleg Dubaiban tartózkodó Horváth a Nemzeti Sport keddi számában cáfolta, mondván a Sport TV csinos műsorvezetőjének ő nyitott egy számlát a bet365-nél, de nem engedte fogadni, mert mindig vesztett.

 A rangado.hu csütörtökön ugyanakkor egy olyan bizonyítékkal állt elő, mely a portál korábbi értesüléseit támasztja alá. A nyilvánosságra hozott dokumentum szerint a gyanúsítotti kihallgatáson Horváth Gábor részletesen vallott a 2008. november 9-én lejátszott Siófok–ZTE (1-4) meccs eredményének manipulálásáról. Ez alapján négy labdarúgó nem sokkal a találkozó előtt meggondolta magát, Lipcsei Betta azonban ekkorra már megfogadta a „sokgólos” meccset, ezért végül létrejött a bunda.

„Lipcsei Betta is ott tartózkodott, és négyen egyöntetűen mondtuk, hogy visszautasítjuk ezt az ajánlatot, mivel sokalltuk a négy gólt. De mivel én nagyon szerelmes voltam akkori barátnőmbe, Lipcsei Bettába, erősen tudott befolyásolni, és közölte, hogy muszáj megcsinálni ezt a meccset, mert már ő is fogadott a bet365.com fogadóirodánál, és télen Amerikába szeretne menni pihenni. 

Jelen pillanatban ő a Sport 1 csatorna Harmadik félidő című műsorának vezetője, aki természetesen tudott arról, hogy a mérkőzés manipulálva lesz. Végül mégis úgy döntöttünk – barátnőm kérését is figyelembe véve –, hogy megcsináljuk a mérkőzést” – áll a labdarúgó vallomásban.


A dokumentumból az is kiderül, hogy Horváth akkor sem mondott igazat a sportnapilapnak adott interjújában, amikor azt állította, hogy nem vallott Détári Lajosra.

"Figyelve az oddsokat, Kenesei rájött arra, hogy a siófoki mérkőzést megcsinálják a játékosok, ezért jelezni akart Détári Lajosnak, hogy engem és a védelmet szedje ki a csapatból, és játszasson másokat. 

Ezt végül nem tette meg, hanem ő maga is megfogadta a mérkőzést" – áll Horváth vallomásban, amelynek másolatáról egy fotót is közölt a rangado.hu.


 forrás: hatharom.hu