Hamilton nem esett pánikba

A Mercedes AMG Petronas világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton újságíróknak nyilatkozva Jerezben elárulta, egyáltalán nem esett pánikba csapata kiábrándító tesztprogramja miatt, és bízik abban, a hátralévő két napban jó sok időt tudnak majd a pályán tölteni. 


Az angol versenyző mindössze 15 kört tudott megtenni a jerezi teszt második napján, mivel egy fékhiba miatt autójával a gumifalnak csapódott. Kedden ráadásul csapattársát, Nico Rosberget is technikai probléma hátráltatta: a német pilóta autója egy elektronikai hiba miatt megállt a pályán.

„Nem szabad, hogy az ilyen napok kizökkentsék az embert” – mondta a 2008-as év világbajnoka, amikor az AUTOSPORT című angol szaklap munkatársa arról faggatta, korábban miképp birkózott meg azzal, ha nehezen alakultak az előszezoni tesztek. „Előre kell nézni és pozitívnak kell maradni.” „A srácok a garázsban sem arra törekednek, hogy ilyen dolgok megtörténjenek. 

A gyárban olyan keményen nyomják, amennyire csak tudják, szóval örülök, hogy ez a dolog nem az utolsó teszten, Barcelonában történt meg. Az nagy szívás lett volna.” „Hogy most történt, még meg tudjuk oldani a problémát. Ha újabb gondjaink lesznek, remélem, hogy holnap, vagy a rá következő napon következnek be, így a későbbiekben tiszta napjaink lehetnek.” 

 Hamilton balesetét szerdán a hátsó fékek meghibásodása okozta a Dry Sack nevű hajtűkanyarban. A Mercedesnél mindent megtesznek azért, hogy megbizonyosodjanak arról, a probléma nem ismétlődik meg még egyszer. Úgy tudni, a baleset egy hidraulikus szivárgás miatt következett be.

„Ráléptem a fékre, ami a másodperc tört részéig működött is. Aztán beesett a pedál. Egyszerűen nem fogott, aztán fel kellett készülnöm az ütközésre… a lábaim egy kicsit bevertem.” 

Hamilton a nap végén elárulta, úgy döntött, inkább orral csapódik neki a gumifalnak, nem akarta ugyanis jobban összetörni a W04-es versenyautót.

forrás: hírado.hu